Azure Training

Wij krijgen regelmatig de vraag: zal ik de DP-100 (Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure) of de DP-203 (Data Engineering on Microsoft Azure) training volgen? De namen van de trainingen lijken veel op elkaar. Dus het is begrijpelijk dat deze vraag ontstaat.

Wat adviseert Microsoft Azure zelf over deze trainingen?

Microsoft Azure heeft zelf een trainingspad opgesteld voor data- en AI-professionals. Zij adviseren om niet te kiezen uit deze 2 trainingen. Maar adviseren zelfs om 3 trainingen te volgen. Zie onderstaand het pad dat Microsoft Azure adviseert:

  1. DP-300 Training (Administering Relational Databases on Microsoft Azure)
  2. DP-203 Training (Data Engineering on Microsoft Azure)
  3. DP-100 Training (Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure)

Na het afleggen van elke training kan je het bijbehorende examen boeken. Na het succesvol afleggen van een examen behaal je het bijbehorende Microsoft Azure certificaat.

Zie ook:

training dp 100 of dp 203

Bron: Microsoft

Is de DP-100 of de DP-203 training moeilijker?

De DP-100 en de DP-203 trainingen duren allebei 4 dagen. Dit geeft de omvang van de examens aan. Maar de trainingen richten zich op andere onderwerpen. Of de DP-100 of de DP-203 moeilijker is, hangt af van je Azure kennis. Bijna alle deelnemers leggen na het volgen van de training het bijbehorende Azure examen af.

Onderstaand een overzicht van onderwerpen die per training in de examens worden behandeld. Dit geeft je meer inzage in de onderwerpen van de trainingen.

DP-100:

  • Design and prepare a machine learning solution (20โ€“25%)
  • Explore data and train models (35โ€“40%)
  • Prepare a model for deployment (20โ€“25%)
  • Deploy and retrain a model (10โ€“15%)

Dp-203:

  • Design and implement data storage (15โ€“20%)
  • Develop data processing (40โ€“45%)
  • Secure, monitor, and optimize data storage and data processing (30โ€“35%)

Beide trainingen zijn een waardevolle aanvulling op je CV. Azure kennis m.b.t. data is een veelgevraagde vaardigheid in vacatures bij bedrijven en overheid.

Training ter voorbereiding

Wil je een training ter voorbereiding op de DP-300, DP-203 en DP-100 cursus volgen? Volg dan de DP-900 (Microsoft Azure Data Fundamentals) training. In de DP-900 training leer je de basis van databaseconcepten in een cloudomgeving en je leert over clouddataservices in Azure. Deze Fundamentals training van 1 dag wordt geadviseerd wanneer je geen tot weinig ervaring met Azure hebt.

Hulp of advies nodig?

Twijfel je nog welke training bij je past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Maak gebruik van onze chatfunctie, stuur een mail of bel 020 โ€“ 820 83 62.