06

dec 19

Video: Hoe stel je alerts in met Power BI en Power Automate?

Video: Hoe stel je alerts in met Power BI en Power Automate?

Onze trainer Jeroen Dekker heeft weer een nieuwe Power BI-video. Dit keer laat hij zien hoe je Power BI en Power Automate gebruikt om waarschuwingen in te stellen. Bekijk de video op het SignOn YouTubekanaal.

Deze nieuwe feature is handig bij: het bewaken van budgetten of omzetpercentages. Wanneer die onder of boven een bepaalde kritische limiet komen, dan kun je een waarschuwing instellen om je daar op te attenderen.

Hoe werkt het?

Jeroen laat in de video aan de hand van een voorbeeldrapportage zien hoe je alerts instelt. In de voorbeeldrapportage moet hij de budgetten en kosten bewaken van drie projecten. Hij toont hoe Power Bi waarschuwt als een van de projecten boven of onder een bepaalde grens komt. Je kunt de waarschuwingen op je desktop en in de app op mobiele devices instellen. Het is ook mogelijk om meerdere alerts aan te geven.

Power Automate: wat is dat?

Power Automate is niets anders dan Microsoft Flow. Met Microsoft Flow kun je bepaalde datatsets in Power BI vernieuwen. Power BI vormt samen met Microsoft Flow en Power Apps het Power Platform. Om het beter te laten klinken is daarom de naam Microsoft Flow aangepast in Power Automate.

Wil je meer weten?

Abonneer je op het SignOn YouTubekanaal en blijf altijd up-to-date.