24

jun 23

STAP-budget vanaf september 2023 in beperkte vorm beschikbaar

STAP-budget vanaf september 2023 in beperkte vorm beschikbaar

3 juli 2023 laatste aanvraagmogelijkheid reguliere STAP-budget

Het kabinet heeft eerder al bekend gemaakt dat in 2024 het reguliere STAP-budget niet meer beschikbaar zal zijn. Op maandag 3 juli kan je STAP-budget nog aanvragen voor veel trainingen en cursussen.

Vanaf de aanvraagperiode in september gelden andere regels gelden. Je kan dan alleen nog STAP-budget aanvragen voor opleidingen die erkend zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Op de website van het UWV vind je meer info.

Wat zegt de overheid zelf over deze aanpassingen?

“Het kabinet gaat het resterende STAP-budget per september gerichter inzetten voor scholing die opleidt voor de arbeidsmarkt. De Tweede Kamer heeft hier vorige week een motie over aangenomen. Het kabinet onderzoekt nu op welke manier dit goed kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door per september alleen OCW-erkende opleidingen subsidiabel te maken vanuit STAP. Dit schrijven de ministers Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van de regeling.”

Bron: Rijksoverheid.nl

Wat nu?

Wil je nog een training volgen bij SignOn met gebruik van €1.000,- STAP-budget subsidie? Dan is de aanvraagperiode op maandag 3 juli om 10:00 2023 je laatste aanvraagmogelijkheid. Wil je hier gebruik van maken, schrijf je dan snel in voor een training. Je kan voor al onze trainingen gebruik maken van het STAP-budget. Heb je je ingeschreven voor een training bij SignOn maar krijg je geen budget toegewezen? Geen probleem, je kan kosteloos annuleren.

Let op: Je kan na 3 juli 2023 geen STAP-budget meer aanvragen.