09

feb 21

Power Automate is gratis en bespaart tijd

Power Automate is gratis en bespaart tijd

Bij SignOn zijn we fan van het Microsoft Power Platform. Power BI krijgt daarbij (terecht) veel aandacht. Maar helaas zijn andere onderdelen zoals Power Automate nog te onbekend. Volgens SignOn Trainer Jeroen is dat jammer.

“Ik denk dat de groep mensen, die Power Automate in hun dagelijkse werkzaamheden nodig hebben zelfs veel groter is dan Power BI. Met Power Automate automatiseer je de meest voorkomende werkzaamheden. Dus eigenlijk is het voor iedereen die tijd wil besparen erg interessant. Bovendien zijn de meeste opties van Power Automate al gratis beschikbaar via Office 365. Bedrijven beschikken dus al over Power Automate, alleen weten ze niet hoe ze het effectief inzetten”, aldus Jeroen Dekker.

Wat kan je met Power Automate?

Je bespaart met Power Automate voornamelijk heel veel tijd. Want je kan terugkerende handelingen tussen Office 365 en meer dan 300 andere applicaties automatiseren door middel van flows. En het mooie is: je hoeft geen IT-expert te zijn. Kan jij met een computer omgaan? Dan kan je ook met Power Automate aan de slag!

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:

  • Reacties op een formulier automatisch doorsturen naar een collega
  • Bijlagen uit een e-mail automatisch opslaan in OneDrive voor Bedrijven
  • Waarschuwing sturen als er een nieuw antwoord is ingevuld in Microsoft Forms
  • Elke week automatisch een e-mail sturen aan medewerkers die hun uren niet doorgestuurd hebben
  • Automatisch een e-mail of pushbericht versturen aan een team als een planning aangepast wordt
  • Automatisch bijhouden van afspraken uit Outlook of Google Agenda’s in SharePoint of Excel
  • Goedkeuringsprocessen (bijvoorbeeld: vrije dagen) automatiseren

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Met welke programma’s werkt Power Automate samen?

Power Automate werkt samen met meer dan 300 applicaties en web-based diensten. Enkele voorbeelden: Sharepoint, Excel, Dynamics365, SAP, Mailchimp, Trello, Facebook, WordPress en diverse Google Apps. Er worden overigens regelmatig nieuwe programma’s en applicaties toegevoegd.

Zelf aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met Power Automate en een training volgen? Na onze 1-daagse Power Automate training kun je direct aan de slag!