Excel VBA Cursus

Excel VBA Cursus

Wat is VBA in Excel?

VBA voor Excel is een onderdeel van Visual Basic 6 en is gemaakt door Microsoft. Het wordt gebruikt in verschillende Microsoft Office-toepassingen. Een van de beste toepassingen van VBA zit in Microsoft Excel. VBA staat trouwens voor Visual Basic Application.

Vele mogelijkheden

Een van de vele mogelijkheden van VBA in Excel is dat het u toestaat om gebruik te maken van een Excel-bestand en deze gelijk kan worden overgebracht naar Word als een Word-document of een andere Office applicatie. Hierdoor bent u niet langer verplicht om wijzigingen door te voeren of de stijl aan te passen. Met deze functionaliteit heeft VBA een groot aantal mogelijkheden en een enorm potentieel, maar VBA heeft ook een aantal beperkingen. Voordat dit voor een applicatie kan worden gebruikt, zal men dus eerst moeten controleren of dit wel mogelijk is en waar het betreffende programma naar op zoek is.

Leren programmeren in Excel met VBA

Als u van plan bent om zelf te leren programmeren in Excel en als programmeur te gaan gebruiken, dan is het zaak om de logica van VBA te analyseren. Zorg ervoor dat u bekend wordt met de terminologieën, syntaxen, en berekeningen. Het is belangrijk om stap voor stap de processen langs deze weg te leren. Omdat het hele proces op een gegeven moment zeer ingewikkeld kan zijn, zou je hierdoor niet in staat zijn om erachter te komen waar de fout zit. Daarom, net als elke opdracht of taal, dien je de kunst te bezitten om fouten op te sporen en krijg je uiteindelijk VBA in Excel onder de knie.

Microsoft Excel VBA cursus:

U kunt deze Microsoft Excel VBA cursus in heel Nederland volgen, op uw bedrijfslocatie (in-company), of in een van onze comfortabele trainingscentra in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, of Eindhoven.

Altijd praktijkgericht

Onze Excel VBA trainingen zijn altijd praktijkgericht, op maat gemaakt en afgestemd op uw situatie. Hebt u problemen met bepaalde werkzaamheden met betrekking tot Excel VBA (Visual Basic for Applications)? U kunt deze aangeven en desgewenst uw eigen praktijkbestanden meenemen. Zo weet u zeker dat uw Excel VBA cursus het gewenste resultaat zal opleveren en kunt u het geleerde direct in de praktijk toepassen.

Staat uw gewenste Microsoft Excel VBA cursus hier niet bij?

Kunt u deze ook niet vinden in het Microsoft Excel VBA cursus overzicht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen u met een passende oplossing.