15

aug 19

Nieuwe video: voorwaardelijke opmaak van iconen in Power BI

Ook deze zomer heeft onze Power BI-trainer Jeroen Dekker weer een nieuwe instructievideo met de nieuwste updates voor je klaargezet. De meest opvallende nieuwe feature van Power BI is het toevoegen en aanpassen van iconen bij tabellen en matrices. In twee video’s laat Jeroen zien hoe je ze kunt gebruiken en aanpassen.

In deel 1 legt Jeroen uit hoe je de nieuwe icoontjes toevoegt. Aan de hand van data van een voorbeeldrapportage van het KNMI met verschillende temperatuur- en neerslagtabellen, laat hij zien hoe je uitslagen en verschillen kunt verduidelijken met icoontjes. Met voorwaardelijke opmaak, oftewel conditional formating, kun je de standaardinstellingen en standaard marges van iconen veranderen.

Lay out ook aan te passen

Maar, nog interessanter, laat hij zien hoe je de lay out van icoontjes kunt aanpassen. In plaats van de standaard rode ruit of groene pijl, heeft hij in het voorbeeld van de KNMI-rapportage de standaard rode ruit vervangen door een regenwolkje. Hij laat zien hoe en waar je die eigen icoontjes vindt online en hoe je die toepast met behulp van de DAX-functies.

Deel 2

In het tweede deel dat we binnenkort op ons YouTube-kanaal posten, gaat Jeroen dieper in op het gebruik van online afbeeldingen. Hij laat verder zien hoe je in DAX de switchfunctie kunt gebruiken om te kiezen uit meerdere linkjes.

Meer weten?

Bekijk de nieuwe video van Jeroen en abonneer je meteen op ons kanaal zodat je op de hoogte blijft van de laatste Power BI-features! Wil je ook aan de slag met Power BI? Schrijf je dan nu hier in voor de volgende training.