Wie zijn de trainers van SignOn? | SignOn ICT Trainingen+

Ik ben op zoek naar

Wie zijn de trainers van SignOn?

Alleen de beste, gespecialiseerde en gecertificeerde trainers/consultants met de hoogste waarderingen verzorgen onze ICT-trainingen. Je hebt dus altijd met een specialist te maken. Bovendien weet je zeker dat onze trainers altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Hier vind je meer info over onze trainers.

Komen de trainingen van SignOn vanaf sept 2023 in aanmerking voor het STAP-budget?

Vanaf september 2023 komen alleen OCW-erkende opleidingen in aanmerking komen. De trainingen van SignOn ICT Trainingen+ vallen helaas niet meer onder het STAP budget. Via deze link kun je meer informatie hieromtrent raadplegen: UWV STAP – Melding (stapuwv.nl)

 

Algemene voorwaarden van SignOn ICT Trainingen+

De Algemene Voorwaarden van SignOn ICT Trainingen+ vind je hier.

Wat heb je nodig voor een Power BI Basis, Advanced of Expert training?

Wat voor een computer of laptop?

Om een Power BI Basis, Advanced of Expert cursus bij SignOn te volgen heb je een moderne Windows laptop met Power BI Desktop installatie nodig. Power BI is gratis te downloaden via de Microsoft store

Een laptop met 8-16 GB werkgeheugen (RAM) is voldoende. 4 GB werkgeheugen werkt niet prettig i.c.m. Power BI. Gebruik een laptop met 64-bits systeem. Hier vind je een handleiding om te kijken of je een 32-bits of 64-bits versie van Windows hebt.

Power BI Account aanmaken

Maak ruim voor de training begint een Power BI account aan via www.powerbi.com met je zakelijke e-mailadres. Tijdens de Power BI training werk je met jouw persoonlijk account.

Heb je geen zakelijk e-mailadres? Dan kun je hier registeren voor een gratis Microsoft 365-proefversie en maak je een werkaccount aan. Gebruik vervolgens je nieuwe werkaccount om je te registreren voor de Power BI-service. Je kunt Power BI ook na afloop van de proefversie van Microsoft 365 blijven gebruiken.

Moet ik Power BI Desktop downloaden op mijn laptop/PC voor de training?

volgt…

Heb ik een betaalde Power BI licentie nodig voor de training?

Nee, je kunt leren werken met Power BI zonder licentie. Voor de training heb je geen betaalde licentie nodig.

Wil je echter als organisatie Power BI echt optimaal inzetten, dan zul je licenties aan moeten schaffen. Iedere medewerker die Power BI rapporten en dashboards moet maken of inzien heeft minimaal een Power BI pro licentie nodig. Hier vind je meer info over de verschillende Power BI licenties.

Gebruik de Engelse versie van Power BI

Staat de taal in Power BI ingesteld op Nederlands? Pas deze aan naar het Engels. Hier vind je een stappenplan om de taal aan te passen.

Ik gebruik Power BI online i.p.v. Power BI Desktop, kan ik daarmee ook de training volgen?

Onze training volgen door gebruik te maken van Power BI online raden wij af. Vind hier meer info.

Kan ik een MacBook gebruiken?

Power BI desktop draait alleen op Windows. Dat wil niet zeggen dat je geen gebruik van een MacBook kunt maken. Via Parallels kun je Windows op je Mac draaien. Let er daarbij wel op dat de VM voldoende RAM tot zijn beschikking heeft. Het werkgeheugen kun je toewijzen via de instellingen. Parallels is een betaalde tool waarvoor je jaarlijks +/- €100 licentiekosten betaald.

Welke software benodigd voor de PL-300 training?

Er hoeft niets geinstalleerd te worden op je laptop of PC voor de PL-300 training. Je hebt voor deze cursus alleen een stabiele internetverbinding nodig.

Wat is het verschil tussen de PL-300 en Power BI Basis of Advanced training?

Wij staan bekend om onze kwalitatieve Power BI trainingen. We bieden diverse trainingen aan zoals de Power BI Data Analyst (PL-300) van Microsoft maar ook onze eigen Power BI Basis en Power BI Advanced trainingen. Wat is het verschil tussen deze trainingen?

Duur van de training

De Power BI Basis en de Power BI Advanced trainingen zijn allebei 2-daagse cursussen. De PL-300 is te volgen als 3-daagse of 4-daagse training.

Certificaat

De Power BI Data Analyst (PL-300) training bereid je voor op het Microsoft examen Power BI Data Analyst (PL-300). Na het volgen van de Power BI Basis of Advanced cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Lesstof en zelfstudie

De PL-300 training combineert de Power BI Basis en Power BI Advanced training. Wanneer je de Power BI Basis en Advanced training volgt neemt dit 4 cursusdagen in beslag. Echter hoef je bij deze trainingen geen zelfstudie meer te verrichten. Bij de PL-300 training moet je rekenen op 20-60 uur aan zelfstudietijd.

We organiseren een Power BI in-company maatwerk training. Welke installatie is er nodig op onze laptops?

De deelnemers dienen de meest recente versie van Power BI Desktop en een Power BI Account tot hun beschikking hebben. Dit hoeft geen pro licentie te zijn. U ontvangt een installatie document van SignOn, waarin wij de installatie uitleggen. Heeft u hulp nodig bij de installatie? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze Power BI specialisten helpt u graag verder!

Hoe pas je de taal aan in Power BI?

Heb je Power BI geïnstalleerd en staat de taal van Power BI ingesteld op Nederlands? Voor onze trainingen adviseren wij om de Engelse versie te gebruiken i.p.v. de Nederlandse versie.

Omdat de Nederlandse vertaling van Power BI niet 100% in orde is, hierdoor kan het verwarrend werken. Daarnaast zijn de DAX-functies (programmeertaal van Power BI) ook in het Engels.

Bekijk hier een uitgebreide uitleg hoe je de taal aanpast in Power BI.

Power BI account aanmaken zonder zakelijk e-mailadres?

Om deel te kunnen nemen aan de Power BI training vragen wij cursisten om een Power BI acount aan te maken met een zakelijk e-mailadres. Dan kan je namelijk werken met een persoonlijk account. Dat is handig tijdens de training.

Heb je geen zakelijk e-mail adres? Dan kun je hier registeren voor een gratis Microsoft 365 proefversie. En vervolgens maak je een werkaccount aan. Gebruik vervolgens dit werkaccount om je te registreren voor de Power BI service. Je kunt overigens Power BI ook na afloop van de proefversie van Microsoft 365 nog gewoon gebruiken.

Wordt de koppeling met Exact online behandeld in de Power BI Basis training?

Werkt uw organisatie met Exact Globe, Microsoft Dynamics (nav), SAP of een ander pakket? Dan is de data uit deze systemen vaak direct te koppelen met Power BI via aanwezige standaard connectoren.

Dit is bij Exact Online en een aantal andere online boekhoudpakketten helaas (nog) niet het geval. Hiervoor moet een connector gemaakt worden naar de Rest API van Exact of moet er gebruikt gemaakt worden van een connector die gemaakt is door een derde partij. Dit is een technisch en ingewikkelde handeling en is geen onderdeel van de basistraining. Wel leert u in de basis training hoe u de data die u uit Exact (en andere systemen) kunt halen omzet in mooie rapporten met nuttige informatie.

 

 

Is Power BI een geschikte tool om te gebruiken voor data uit Google Analytics?

Ja zeker. Power BI is een een zeer geschikte tool om te gebruiken in combinatie met Google Analytics. Power BI kan makkelijk data uit Google Analytics importeren en visualiseren. Of combineren met data uit andere bronnen zoals websites databases. Maar ook andere marketing gerelateerde bronnen, denk aan: MailChimp, Facebook of LinkedIn.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

Meer informatie nodig?

We helpen u graag verder