26

okt 21

Power BI & Azure: een gouden combinatie

Power BI & Azure: een gouden combinatie

Heb jij een Power BI-training gevolgd en werkt jouw bedrijf in de Microsoft Cloud (Azure)? Dan is het voor jou als Power BI-specialist misschien ook interessant om meer te weten over Azure. Daarom ontwikkelden we een aantal trainingen die bijvoorbeeld voor data-analisten erg interessant zijn.

Waarom Power BI combineren met Azure?

Azure is de naam van de Microsoft Cloud en alle diensten die er gebruik van maken. Hoewel je prima Power BI kunt gebruiken als je geen gebruikmaakt van de Microsoft Cloud, maar bijvoorbeeld van de clouddiensten van Amazon en Google of zelfs als jullie organisatie eigen, on-premises, servers heeft, werkt het toch het beste met Azure.

Door al je data te verbinden, te combineren en te analyseren in Azure en Power BI kunnen bedrijfsanalisten, IT-ers en data-analisten naadloos samenwerken, zodat jouw organisatie vanuit één data-waarheid inzicht krijgt. En dat inzicht om kan zetten in concurrentievoordeel.

Welke trainingen zijn interessant voor data-analisten?

Voor data-analisten is Azure vooral interessant als databron. De rapportages die je in Power BI maakt, uploadt je namelijk vaak al naar de Power BI-service, die deel uitmaakt van Azure.

Wil jij als data-analist met kennis van Power BI meer weten over Azure? Dan zijn er twee trainingen die interessant zijn.

AZ-900 Training

De Microsoft Azure Fundamentals AZ 900-training biedt basiskennis over Azure concepten, services, beheertools, netwerkbeveiliging, governance en privacy- en compliance-functies. We besteden onder andere aandacht aan:

  • De basisprincipes van cloud computing en Azure
  • Hoe je aan de slag gaat met Azure abonnementen en accounts
  • Onderscheid te maken tussen verschillende cloud computing soorten en categorieΓ«n
  • Inzicht krijgen in de belangrijkste services binnen Microsoft Azure
  • Hoe je verschillende Azure-services toepast om te zorgen dat cloud-resources veilig en beveiligd zijn

Wil je meer weten over de verschillende data-opties binnen Azure? Dan is de DP 900 training de cursus die je zoekt.

DP-900 Training

In de Microsoft Azure Data Fundamentals DP-900 training leer je de grondbeginselen van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijg je basisvaardigheden in clouddataservices en bouw je basiskennis op van clouddataservices binnen Microsoft Azure. Na deze training kun je:

  • Core data concepten in Azure beschrijven
  • Uitleggen hoe relationele data in Azure werkt
  • Concepten van niet-relationele data in Azure verduidelijken
  • Componenten van een modern datawarehouse in Azure identificeren

Maar ook als je je verder wilt specialiseren tot Azure data-engineer, ben je bij SignOn aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.