fbpx

Ik ben op zoek naar

PRINCE2 Practitioner – Training

 • trainings duur 3 dagen
 • trainings prijs1489,- excl. BTW per deelnemer
 • max aantal deelnemers Max 10 deelnemers
 • Inclusief lesmateriaal
 • Klassikale training
 • Inclusief certificaat
 • Unieke nazorg
 • In-company

PRINCE2 Practitioner – Training

Met de training PRINCE2 Practitioner ga je, als ervaren projectmanager, dieper in op de principes van projectmanagement volgens de PRINCE2®-methode. De training vergroot jouw kennis waardoor je de PRINCE2®-methode nog beter kunt toepassen.

Ook leer je in de PRINCE2 Practitioner training de PRINCE2®-methode op een zeer praktijkgerichte wijze toe te passen. De training wordt verzorgd door ervaren projectmanagers met zeer veel kennis van de PRINCE2® projectmanagementmethode. Deze trainers leren je aan de hand van theorie en een case de complete project-levenscyclus volgens de PRINCE2®-methode. Je leert de relatie tussen de bedrijfsdoelstellingen en het projectplan te begrijpen, stelt projectplannen op en leert aan te sturen op basis van deze plannen. Tijdens de training staat de juiste vertaalslag tussen theorie en de werksituatie voorop.

Na het volgen van de training PRINCE2 Practitioner ben je in staat:

 • De relaties te begrijpen tussen de PRINCE2® rollen, management producten, principes, thema’s, technieken en processen
 • De PRINCE2® principes, thema’s en processen in een project toepassen
 • Kun je management producten creëren en beoordelen.
 • Hoe je je voorbereidt op het PRINCE2® Practitioner examen
 • Kun je het PRINCE2® Practitioner examen van APMG-International afleggen

Voor wie?

Ga je werken als of ben je al een projectleider of projectmanager? Je beschikt al over de PRINCE2® Foundation certificering en wilt jezelf verder verdiepen in dePRINCE2® projectmanagementmethode? Dan sluit deze training perfect aan. Deze training PRINCE2 Practitioner geeft je een duidelijke en optimale verdieping van de kennis en toepassingen van de PRINCE2®-methode.

Voorkennis

Het is een vereiste dat je ervaring hebt met werken in projecten en/of betrokkenheid bij lopende projecten.

Taal

De standaard voertaal tijdens de training is Nederlands. In-company maatwerktrainingen kunnen we in het Nederlands of Engels verzorgen. De software kan Nederlands- of Engelstalig zijn.

Trainingsvormen

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en klassikaal (open inschrijving).

 • Individuele training
  Een individuele 1-op-1 cursus biedt de ultieme flexibiliteit. Op je eigen werkplek leer je onder begeleiding van een ervaren docent de fijne kneepjes van de software. De leerdoelen worden van tevoren vastgesteld. Zo weet je zeker dat je optimaal resultaat behaalt en een expert wordt.
 • In-company maatwerk
  Onze in-company training wordt specifiek op jouw onderneming toegespitst. De ervaren en gespecialiseerde trainer(s) behandelen alleen datgene wat voor jouw werksituatie relevant is. Dat maakt onze maatwerktrainingen zeer effectief.
 • Klassikale training
  Op vaste data verzorgen wij cursussen met open inschrijving op onze cursuslocaties in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Bij deze klassikale training zijn medewerkers van verschillende bedrijven aanwezig. Daardoor kun je al deelnemen vanaf 1 persoon, en profiteer je toch van een aantrekkelijk groepstarief. Volledig verzorgd, inclusief een uitgebreide lunch.

Examen

De training is een uitstekende voorbereiding voor het examen PRINCE2® Practitioner. Voor het succesvol afleggen van het PRINCE2® Practitioner-examen dien je rekening te houden met 8 tot 12 zelfstudie-uren. Het examen duurt 150 minuten en omvat 80 multiple-choicevragen. Bij 55% (44 van de 80) of meer goede antwoorden ben je als deelnemer geslaagd.

Exclusieve nazorg

Loop je na een training bij jouw dagelijkse werkzaamheden tegen vragen aan? Dan kun je contact opnemen met de trainer via support@signon.nl. Je ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

The course on this page will be conducted by D-ICT, Accredited Training Organization of AXELOS Limited.

Inhoud

Lesprogramma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De relaties tussen de PRINCE2® rollen, management producten, principes, thema’s, technieken en processen
 • De PRINCE2®-principes, -thema’s en -processen in een project toepassen
 • Kun je management producten creëren en beoordelen.
 • Voorbereiding op het PRINCE2® Practitioner-examen

Lesmateriaal

SignOn gebruikt altijd het meest actuele en geaccrediteerd PRINCE2® Practitioner lesmateriaal.

Officieel certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘PRINCE2® Practitioner’ van SignOn.

Kies een startdatum: PRINCE2 Practitioner – Training

Startmoment Locatie

Geen geplande trainingen

Wilt u deze training toch volgen neem dan gerust contact met ons op
of vraag een in-company training aan.

Kosten

Kosten training PRINCE2 Practitioner

Kosten per deelnemer:  € 1489,- excl. BTW
PRINCE2® Practitioner examen: 
€ 289,- excl. BTW

Dit is inclusief alle actuele lesmaterialen, een naslagwerk (pdf) en het officiële certificaat van SignOn. Bovendien kunnen cursisten die een training bij ons hebben gevolgd, een beroep doen op onze exclusieve nazorgservice. Er zijn dus geen bijkomende kosten achteraf. De prijs van de training is exclusief 21% BTW. Het BTW-nummer staat vermeld op de factuur.

Goed om te weten

Fiscaal aftrekbaar

De overheid stimuleert kennis en kunde in Nederland. Daarom zijn de cursussen van SignOn (deels) fiscaal aftrekbaar. Hoeveel je mag aftrekken hangt af van jouw situatie. Wil je meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Werkgevers

Als werkgever kun je de volledige opleidingskosten voor werknemers aftrekken als bedrijfskosten. Dit geldt voor de opleiding zelf, maar ook voor andere kosten als boeken, inschrijfgeld, administratiekosten, het certificaat of extra begeleiding. Bij SignOn zijn al deze kosten al bij de prijs inbegrepen.

Particulieren

Als je op eigen kosten een opleiding volgt, is deze vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zo blijft doorleren betaalbaar. De opleiding of cursus moet wel relevant zijn voor jouw huidige of toekomstige werk. Als je meer dan € 250,- uitgeeft aan verplichte kosten voor een relevante opleiding of cursus, kun je maximaal € 15.000,- aftrekken. Kijk op de website van de Belastingdienst.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020 – 820 83 62.

Incompany-training

SignOn is gespecialiseerd in trainingen op maat. Uiteraard kunnen wij de inhoud van de training aan uw wensen aanpassen. U krijgt dan een praktijkgerichte maatwerktraining waar u direct van profiteert. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany-trainingen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen - PRINCE2 Practitioner – Training


Op uw bedrijfslocatie in heel Nederland

Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Heerlen, Hilversum, Hoorn, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

beste opleider van Nederland
 • SignOn check Uitgeroepen tot beste opleider
 • SignOn check De beste trainers
 • SignOn check Inclusief digitaal naslagwerk
 • SignOn check Inclusief certificaat
 • SignOn check Unieke nazorg
 • SignOn check We vragen deze gegevens om de inschrijving te verwerken.
 • SignOn check Je gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 • Lees ons privacybeleid voor meer informatie.
Run 4 School

Bij afname van een training geeft u kinderen in Zuid-Afrika een kans om te leren. Voor elke afname doneren wij aan Run4Schools.

Lees hier meer over Run4Schools

Meer informatie nodig?

We helpen u graag verder