Training PRINCE2 Practitioner

 • trainings duur 3 dagen
 • trainings prijs1489,- excl. BTW per deelnemer
 • max aantal deelnemers Max 10 deelnemers
 • Inclusief lesmateriaal
 • Klassikale training
 • Inclusief certificaat
 • Unieke nazorg
 • In-company

PRINCE2 Practitioner

Met de training PRINCE2 Practitioner gaat u, als ervaren projectmanager, dieper in op de principes van projectmanagement volgens de PRINCE2®-methode. De training vergroot uw kennis waardoor u de PRINCE2®-methode nog beter kunt toepassen.

Ook leert u in de PRINCE2 Practitioner training de PRINCE2®-methode op een zeer praktijkgerichte wijze toe te passen. De training wordt verzorgd door ervaren projectmanagers met zeer veel kennis van de PRINCE2® projectmanagementmethode. Deze trainers leren u aan de hand van theorie en een case de complete project-levenscyclus volgens de PRINCE2®-methode. U leert de relatie tussen de bedrijfsdoelstellingen en het projectplan te begrijpen, u stelt projectplannen op en leert aan te sturen op basis van deze plannen. Tijdens de training staat de juiste vertaalslag tussen theorie en de werksituatie voorop.

Na het volgen van de training PRINCE2 Practitioner bent u in staat:

 • De relaties te begrijpen tussen de PRINCE2® rollen, management producten, principes, thema’s, technieken en processen
 • De PRINCE2® principes, thema’s en processen in een project toepassen
 • Kunt u management producten creëren en beoordelen.
 • Hoe u zich voorbereidt op het PRINCE2® Practitioner examen
 • Kunt u het PRINCE2® Practitioner examen van APMG-International afleggen

Voor wie?

Gaat u werken als of bent u al een projectleider of projectmanager? U beschikt al over de PRINCE2® Foundation certificering en wilt u uzelf verder verdiepen in de PRINCE2® projectmanagementmethode? Dan sluit deze training perfect aan. Deze training PRINCE2 Practitioner geeft u een duidelijke en optimale verdieping van de kennis en toepassingen van de PRINCE2®-methode.

Voorkennis

Het is een vereiste  dat u ervaring heeft met werken in projecten en/of betrokkenheid bij lopende projecten is een vereiste.

Taal

U kunt aangeven of u de training in het Nederlands of Engels wilt volgen.

Examen

De training is een uitstekende voorbereiding voor het examen PRINCE2® Practitioner. Voor het succesvol afleggen van het PRINCE2® Practitioner-examen dient u rekening te houden met 8 tot 12 zelfstudie-uren. Het examen duurt 150 minuten en omvat 80 multiple-choicevragen. Bij 55% (44 van de 80) of meer goede antwoorden bent u als deelnemer geslaagd.

Maatwerk altijd mogelijk

De training kunnen wij aan uw wensen, concrete vragen of werkpraktijk aanpassen. U heeft daardoor direct profijt van onze praktijkgerichte maatwerktrainingen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Exclusieve nazorg

Loopt u na een training bij uw dagelijkse werkzaamheden tegen vragen aan? Dan kunt u contact opnemen met uw trainer via support@signon.nl. U ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor ex-deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

Inhoud

Lesprogramma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De relaties tussen de PRINCE2® rollen, management producten, principes, thema’s, technieken en processen
 • De PRINCE2®-principes, -thema’s en -processen in een project toepassen
 • Kunt u management producten creëren en beoordelen.
 • Voorbereiding op het PRINCE2® Practitioner-examen

Lesmateriaal

SignOn gebruikt altijd het meest actuele en geaccrediteerd PRINCE2® Practitioner lesmateriaal.

Officieel certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘PRINCE2® Practitioner’ van SignOn.

Exclusieve nazorg

Loopt u na een training bij uw dagelijkse werkzaamheden tegen vragen aan? Dan kunt u contact opnemen met uw trainer via support@signon.nl. U ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor ex-deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

Geen geplande trainingen

Wilt u deze training toch volgen neem dan gerust contact met ons op
of vraag een in-company training aan.

Kosten

Kosten training PRINCE2 Practitioner

Kosten per deelnemer:  € 1489,- excl. BTW
PRINCE2® Practitioner examen: 
€ 289,- excl. BTW

Dit is inclusief alle actuele lesmaterialen, een naslagwerk (pdf) en het officiële certificaat van SignOn. Bovendien kunnen cursisten die een training bij ons hebben gevolgd, een beroep doen op onze exclusieve nazorgservice. Er zijn dus geen bijkomende kosten achteraf. De prijs van de training is exclusief 21% BTW. Het BTW-nummer staat vermeld op de factuur.

Goed om te weten

Fiscaal aftrekbaar

De overheid stimuleert kennis en kunde in Nederland. Daarom zijn de cursussen van SignOn (deels) fiscaal aftrekbaar. Hoeveel u mag aftrekken hangt af van uw situatie. Wilt u meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Werkgevers

Als werkgever kunt u de volledige opleidingskosten voor uw werknemers aftrekken als bedrijfskosten. Dit geldt voor de opleiding zelf, maar ook voor andere kosten als boeken, inschrijfgeld, administratiekosten, het certificaat of extra begeleiding. Bij SignOn zijn al deze kosten al bij de prijs inbegrepen.

Particulieren

Als u op eigen kosten een opleiding volgt, is deze vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zo blijft doorleren betaalbaar. De opleiding of cursus moet wel relevant zijn voor uw huidige of toekomstige werk. Als u meer dan € 250,- uitgeeft aan verplichte kosten voor een relevante opleiding of cursus, kunt u maximaal € 15.000,- aftrekken. Kijk op de website van de Belastingdienst.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020 – 820 83 62.

Incompany-training

SignOn is gespecialiseerd in trainingen op maat. Uiteraard kunnen wij de inhoud van de training aan uw wensen aanpassen. U krijgt dan een praktijkgerichte maatwerktraining waar u direct van profiteert. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany-trainingen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen - PRINCE2 Practitioner
Op uw bedrijfslocatie in heel Nederland

Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Heerlen, Hilversum, Hoorn, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

beste opleider van Nederland
 • SignOn checkUitgeroepen tot beste opleider
 • SignOn checkDe beste trainers
 • SignOn checkInclusief digitaal naslagwerk
 • SignOn checkInclusief certificaat
 • SignOn checkUnieke nazorg
 • SignOn check We vragen deze gegevens om de inschrijving te verwerken.
 • SignOn check Je gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 • Lees ons privacybeleid voor meer informatie.
Run 4 School

Bij afname van een training geeft u kinderen in Zuid-Afrika een kans om te leren. Voor elke afname doneren wij € 2,50 per deelnemer aan Run4Schools.

Lees hier meer over Run4Schools

Meer informatie nodig?

We helpen u graag verder