29

apr 19

De waarde van Power BI: ‘Binnen 5 minuten een rapportje!”

Power BI Desktop

Onze Power BI-trainingen worden gemiddeld met een 9 beoordeeld door cursisten. Dat komt omdat wij uitsluitend werken met de beste en meest bevlogen trainers. Bovendien gaan de trainingen van SignOn ICT Trainingen+ echt de diepte in. Zo leer je alle tools goed te gebruiken. Dat is onze meerwaarde.

‘Veel geleerd’. ‘Direct toepasbaar’. ‘Passievolle trainer’. ‘Veel aansprekende voorbeelden’. ‘Enthousiast over de toepassingen van Power BI’. Zomaar een greep uit de uitsluitend positieve beoordelingen van onze Power BI-trainingen. Het zijn onze ervaren en deskundige trainers die het verschil maken. Ze zijn gecertificeerd en blijven -uiteraard- voortdurend op de hoogte van ontwikkelingen op hun vakgebied. Bovendien kunnen ze cursisten duidelijk uitleggen hoe ze functionaliteiten kunnen inzetten.

Blije en verblufte Power BI cursisten

Frank is een van onze Power BI-trainers. Frank: “Power BI geef ik zo’n driemaal per week en is een van de leukste trainingen. Dat komt omdat cursisten met een beetje basiskennis binnen vijf minuten een rapportje kunnen maken. Weer vijf minuten laten zijn ze in staat deze op internet en met collega’s te delen. In real time, op alle devices. Cursisten zijn altijd weer blij en vaak verbluft op zo’n moment. Daarom noem ik dat ‘five minutes to wow’.”

Meerwaarde van SignOn

“Vanaf dat moment kunnen we echt de diepte in”, legt Frank uit. “En daar gaat het om bij Power BI! Want de mogelijkheden zijn oneindig. Dit is ook waar SignOn zich in onderscheidt ten opzichte van andere opleiders. Wij gaan voor de inhoud en gegronde kennis om de tools goed te leren gebruiken. We gaan daarbij altijd uit van de dagelijkse praktijk en vraagstukken van onze cursisten. Om Power BI goed te leren gebruiken, moet je snappen hoe de achterkant in elkaar zit. Concreet: bij SignOn leer je hoe je de taart, oftewel het business intelligencemodel, moet bouwen. Als je dat snapt, kunnen de slagroom en kersen er op.”

Waar worstelen cursisten bij aanvang mee?

Frank vervolgt: “Cursisten die een Power BI-training volgen, werken al met verschillende grote informatiebronnen: in Excel. Maar vragen van organisaties worden complexer en concreter. Men wil niet alleen Excelrapportages over kwaliteit, uren, menseninzet of productiestromen. De vraag groeit om al die data aan elkaar te koppelen, inzichtelijk te maken, up-to-date te houden en prognoses te maken. Op basis van al die data kunnen beslissingsbevoegden ook daadwerkelijk beslissingen nemen en selecte data delen in de organisatie. Dat kan niet in Excel, en wel met Power BI. Het enige dat je nodig hebt, is een toevoeging op Office Suite.”

Bijblijven

“ICT, modellen, toepassingen en functionaliteiten veranderen voortdurend. Ik houd alles over Power BI bij via YouTube, specialistische forums, boeken etc. Ook herzie ik het lesmateriaal elke twee maanden. Dus onze cursisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zo brengen we ze naar een hoger level.”

Power BI steeds belangrijker

“We merken dat de vraag naar steeds uitgebreidere modellen groeit’, stelt Frank. “Daarom denken wij bij SignOn erover om ook level 3- en level 4-trainingen aan te bieden. Dit is interessant voor bijvoorbeeld financial controllers die winst- en verliesrekeningen moeten opstellen. Kortom, Power BI gaat Excel totaal overschaduwen. Het is al geïntegreerd in Office 365 en werkt samen met PowerApps en MS Flow. Power BI heeft de toekomst. Straks kan Power BI constateren dat het projectbudget op is, maar de doorlooptijd niet. Het programma stuurt dan een mail aan de verantwoordelijke om actie te ondernemen. Hoe handig is dat: The sky is the limit!”

Meer weten of meteen aanmelden?

Mail naar [email protected] of kijk hier naar de eerstvolgende cursusdata bij jou in de buurt.