18

dec 14

4 voordelen van investeren in opleiding van personeel

Een verstandige investering in opleidingen van uw personeel kan u als werkgever enorm veel opleveren. 4 voordelen van investeren in opleiding van personeel


4 voordelen van opleidenDe 4 voordelen voor uw bedrijf op een rij

Investeren in opleidingen en trainingen is investeren in uw bedrijf. Om diverse redenen betaalt het geld dat u uitgeeft aan een opleiding of een cursus zich vaak dubbel terug. We noemen een aantal terreinen waarop u winst zult behalen.

 

  1. Betere competenties = beter personeel

Goed opgeleid personeel functioneert beter. Soms is de aanleiding voor een opleiding heel eenvoudig. Denkt u maar aan technische of ICT-beroepen, waar het vaak noodzaak is om de ontwikkelingen op het vakgebied bij te houden door middel van een ‘bijspijkercursus’.

Maar er zijn ook talloze andere vormen van competentieontwikkeling die direct een positieve impact op uw bedrijf kunnen hebben. Een training klantvriendelijkheid, een cursus time-management of een goede Excel-opleiding: ze kunnen allemaal direct hun positieve effect op het functioneren van uw medewerkers hebben.

  1. Goed opleiden = gemotiveerd personeel

Het aanbieden van een goede opleiding is een krachtige vorm van binden van uw personeel. De mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen wordt door veel medewerkers – zeker in de moderne kenniseconomie – als een enorm pre gezien.

Bij bedrijven die actief scholing aanbieden is het verloop minder dan bij bedrijven die dat niet doen: uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat studerende werknemers tevredener zijn en bijdragen aan een goede sfeer.

  1. Goed opleiden = een goed imago

Wanneer u structureel laat zien dat u investeert in uw medewerkers, zal dat ook gaan ‘rondzingen’ buiten uw bedrijf. U creëert een goed imago en zal door potentiële nieuwe medewerkers als een interessante werkgever worden gezien.

Bijvoorbeeld in de ICT zijn verhalen bekend van ondernemingen waar iedereen graag voor werkt. Niet omdat ze hogere salarissen betalen, maar omdat ze de faam hebben de beste opleidingen te bieden.

  1. Employability: goed opleiden = flexibiliteit

Employablity staat kort gezegd voor een optimale inzetbaarheid van uw medewerkers. Het gaat hierbij niet alleen om inzetbaarheid binnen een functie, maar ook om het kunnen vervangen van collega’s, het makkelijker kunnen doorstromen naar een andere functie, et cetera.

Een flexibel werkteam vergroot de wendbaarheid van uw bedrijf. U kunt beter en sneller innoveren en makkelijker reageren op veranderingen uit de markt. Een goed opgeleid en goed getraind team versterkt de employability van uw organisatie.

 

Wanneer u vragen hebt of advies wilt over wat SignOn voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op! Dit kan telefonisch: 020 – 820 83 62 of per email: [email protected]