09

jan 23

Prijsverhoging voor o.a. Power BI, Dynamics en Office 365

Prijsverhoging voor o.a. Power BI, Dynamics en Office 365

Microsoft heeft aangekondigd dat er per 1 april 2023 een prijsverhoging wordt doorgevoerd voor de Microsoft cloud services. Hieronder vallen o.a. Power BI, Dynamics en Office 365. Voor zover bekend worden alle euro prijzen met 11% verhoogd. Daarnaast zal Microsoft mogelijk 2 x per jaar de prijzen aan passen naar de actuele wisselkoers van de Amerikaanse dollar.

Waarom een prijsverhoging?

Microsoft geeft aan dat de verhoging ervoor zorgt dat de prijzen wereldwijd consistent blijven. Onze Power BI trainer Jeroen ligt toe: “Dit is logisch, want voor een Power BI Pro licentie betaal je nu in Europa €8,40 per maand. Terwijl deze licentie in de Verenigde Staten $9,99 per maand kost, dit is omgerekend € 9,31. In de Verenigde Staten betaalt men momenteel dus meer dan in Europa voor dezelfde Power BI licentie. Omdat de prijs in euro’s is gebaseerd op de oude dollarkoers.

Kan je de prijsverhoging voorkomen?

Nee, voorkomen kan niet. Maar je kan de verhoging wel uitstellen, wanneer je momenteel Microsoft licenties op maandelijkse basis afneemt. Wanneer je deze namelijk voor april 2023 omzet naar een jaarlijkse licentie betaal je de jaarlijkse licentie nog voor de ‘oude’ prijs. Maar dan zit je natuurlijk wel voor een jaar aan de licentie vast.

Handige links