Erkende PE-opleidingen

Wat zijn PE punten?

PE staat voor Permanente Educatie. Voor diverse vakgebieden is het van belang dat de (vak)kennis van een professional zijn up-to-date is en blijft. Het up-to-date houden kan door het volgen van cursussen en trainingen. Hierdoor blijft men vakbekwaam en mag de professional zijn beroep uitvoeren. De cursussen en trainingen moeten worden gegeven door een PE-erkende instelling. Anders kun je geen PE-punten behalen.

PE Punten of PE uren?

Er wordt gesproken over PE punten en PE uren. Deze termen worden als synoniemen gebruikt en zijn dan ook identiek.

Wie moeten PE punten behalen?

Medewerkers en/of ondernemers in de financiรซle sector en vastgoed. Denk o.a. aan registercontrollers, advocaten, notarissen, IT auditors, NVM makelaars, advocaten, corporatiebestuurders, agrarische bedrijfsadviseurs, financieel planners, belastingadviseurs.

Hoe komt een Register Controller aan PE Punten?

Een Register Controller die lid is van de VRC (Vereniging Register Controllers) volgt trainingen bij een door de VRC erkende opleider om PE punten te behalen.

Mag een Register Controller ook punten registreren die je ook bij andere beroepsorganisaties hebt geregistreerd?

Ja, dat mag. Wanneer PE-activiteiten zowel voldoen aan de eisen van de VRC als aan die van andere beroepsorganisatie zoals NOREA of IIA. Deze PE-activiteiten sluiten elkaar niet uit en kunnen dus bij verschillende PE regelingen worden opgevoerd.

Hoe komt een IT auditor aan PE vereisten?

Een IT Auditor die lid is van NOREA (beroepsorganisatie van IT Auditors) kan trainingen bij een door NOREA erkende opleider volgen om te voldoen aan de PE eisen van de beroepsorganisatie.

Hoe komt een accountant aan zijn PE punten?

Tot 31 december 2020 kon dit door het volgen van cursussen en trainingen bij een PE-erkende instelling die door de NBA is geaccrediteerd. Een RA (Register Accountant) moest van de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) jaarlijks een minimaal aantal PE uren behalen. Ook een accountant in business moest voldoen aan de Permanente Educatie vereisten. Vanaf 1 januari 2021 geldt het nieuwe PE-systeem waarbij men zelf meer verantwoordelijkheid draagt door het bijhouden van een PE-portfolio. Meer info over het nieuwe PE-systeem van de NBA.

Waar vind je erkende PE trainingen?

SignOn ICT Trainingen+ is een erkende PE instelling. Onderstaand een overzicht van cursussen die zijn geaccrediteerd door o.a. NOREA en VRC. Per training staat aangegeven hoeveel PE punten ermee behaald kunnen worden. Onderstaande trainingen kunnen online, klassikaal en in-company worden gevolgd.


Overzicht โ€“ PE-erkende cursussen en trainingen

Microsoftยฎ Power BI

Power BI Basis training โ€“ 12 PE punten
Power BI Advanced DAX training โ€“ 12 PE punten
Power BI Expert training โ€“ 12 PE punten

Microsoftยฎ Excel

Excel cursus โ€“ Gevorderden โ€“ 6 PE punten
Excel cursus โ€“ Experts โ€“ 6 PE punten
Excel cursus voor Financials โ€“ 12 PE punten

Microsoftยฎ VBA (Visual Basics for Applications)

Excel VBA cursus โ€“ Basis โ€“ 18 PE punten
Excel VBA cursus โ€“ Gevorderden โ€“ 12 PE punten

PowerPivot

PowerPivot training voor Excel โ€“ Basis โ€“ 6 PE punten
PowerPivot training voor Excel +DAX โ€“ Gevorderden โ€“ 6 PE punten