Overzicht NBA erkende PE-opleidingen

2 juni 2021

Let op: Vanaf 1 januari 2021 geldt er een nieuwe PE-systeem van de NBA

Vanaf 1 januari 2021 hanteert de NBA (De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) een nieuw PE-systeem. Het oude PE erkenningssysteem komt per 1 januari te vervallen. NBA-leden krijgen t/m 30 juni 2021 de tijd krijgen om hun PE-punten m.b.t. 2020 te behalen. Wanneer je als lid, door het coronavirus, niet voldoende PE-punten hebt behaald in 2020 heb je hiervoor dus nog enkele maanden de tijd. Deze PE-punten kunnen worden behaald door het volgen van een cursus of training bij een erkende PE-instelling. Onderaan dit artikel vind je een overzicht van trainingen waarmee je PE-punten behaald.

Wat zijn PE punten?

PE staat voor Permanente Educatie. Voor diverse vakgebieden is het van belang dat de (vak)kennis van een professional zijn up-to-date is en blijft. Het up-to-date houden kan door het volgen van cursussen en trainingen. Hierdoor blijft men vakbekwaam en mag de professional zijn beroep uitvoeren. De cursussen en trainingen moeten echter worden gegeven door een PE-erkende instelling. Anders kun je geen PE-punten behalen.

PE Punten of PE uren?

Er wordt gesproken over PE punten en PE uren. Deze termen worden als synoniemen gebruikt en zijn dan ook identiek.

Wie moeten PE punten behalen?

Medewerkers en/of ondernemers in de financiële sector en vastgoed. Denk aan accountants, advocaten, notarissen, NVM makelaars, register controllers enz.

Hoe komt een accountant aan zijn PE punten?

Door het volgen van cursussen en trainingen bij een PE-erkende instelling die door de NBA is geaccrediteerd. Een RA (Register Accountant) moet van de NBA jaarlijks een minimaal aantal PE uren behalen. Ook een accountant in business moet voldoen aan de Permanente Educatie vereisten.

Hoe komt een Register Controller aan PE Punten?

Een Register Controller die lid is van de VRC (Vereniging Register Controllers) volgt trainingen bij een door de VRC erkende opleider om PE punten te behalen.

Mag een Register Controller ook punten registreren die je ook bij andere beroepsorganisaties hebt geregistreerd?

Ja, dat mag. Wanneer PE-activiteiten zowel voldoen aan de eisen van de VRC als aan die van andere beroepsorganisatie zoals NBA, NOREA of IIA. Deze PE-activiteiten sluiten elkaar niet uit en kunnen dus bij verschillende PE regelingen worden opgevoerd.

Hoe komt een IT auditor aan PE vereisten?

Een IT Auditor die lid is van NOREA (beroepsorganisatie van IT Auditors) kan trainingen bij een door NOREA erkende opleider volgen om te voldoen aan de PE eisen van de beroepsorganisatie.


Overzicht van PE-erkende cursussen en trainingen

SignOn ICT Trainingen+ is een erkende PE instelling. Onderstaand een overzicht van cursussen die zijn geaccrediteerd door de NBA, NOREA en VRC. Per training staat aangegeven hoeveel PE punten ermee behaald kunnen worden. Onderstaande trainingen kunnen online, klassikaal en in-company worden gevolgd.

Microsoft® Power BI

Power BI Basis training12 PE punten
Power BI Advanced DAX training12 PE punten
Power BI Expert training – 12 PE punten

Microsoft® Excel

Excel cursus – Gevorderden6 PE punten
Excel cursus – Experts6 PE punten
Excel cursus voor Financials12 PE punten

Microsoft® VBA (Visual Basics for Applications)

Excel VBA cursus – Basis18 PE punten
Excel VBA cursus – Gevorderden12 PE punten

PowerPivot

PowerPivot training voor Excel – Basis6 PE punten
PowerPivot training voor Excel +DAX – Gevorderden 6 PE punten

 

 

Deze trainingen zijn o.a. geschikt voor RA, AA, registercontrollers en accountants in business. Meer weten over onze PE trainingen? Of een incompany (op locatie) PE cursus volgen? Dat kan. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.