01

mei 21

Laatste kans voor accountants: behaal PE-punten vóór 30 juni!

Laatste kans voor accountants: behaal PE-punten vóór 30 juni!

Vanaf 1 januari 2021 hanteert de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) een nieuw PE-systeem. Het oude PE erkenningssysteem komt per 1 januari te vervallen. NBA-leden krijgen t/m 30 juni 2021 de tijd krijgen om hun PE-punten m.b.t. 2020 te behalen. Wanneer je als lid, door het coronavirus, niet voldoende PE-punten hebt behaald in 2020 heb je hiervoor dus nog enkele maanden de tijd. Deze PE-punten kunnen worden behaald door het volgen van een cursus of training bij een erkende PE-instelling.

Vanaf 1 januari 2021 geldt het nieuwe PE-systeem waarbij je zelf meer verantwoordelijkheid draagt door het bijhouden van een PE-portfolio.

Tot 30 juni 2021 tijd om PE-punten voor 2020 te behalen

Ben jij NBA-lid en heb je nog niet voldoende PE-punten behaald voor 2020? Dan is dit jouw laatste kans om bij SignOn een PE-erkende training te volgen om jouw ontbrekende PE-punten te behalen. SignOn is als een van de weinige opleiders in Nederland geaccrediteerd door de NBA. Hierdoor behaal je na het volgen van diverse SignOn trainingen PE-punten.

Welke PE-cursussen kan je nog volgen voor 30 juni 2021?

Onderstaand een overzicht van de door de NBA geaccrediteerde SignOn trainingen die in mei en juni worden gegeven. Achter elke cursus vind je een overzicht met het aantal PE-uren dat behaald kan worden.

Datum Training Locatie Aantal PE-punten
11-mei Power BI Basis Utrecht 12
20-mei Power BI Basis Klassikaal online 12
25-mei Power BI Basis Amsterdam 12
8-jun Power BI Basis Utrecht 12
22-jun Power BI Basis Klassikaal online 12
Datum Training Locatie Aantal PE-punten
25-mei Power BI Advanced Utrecht 12
28-mei Power BI Advanced Klassikaal online 12
8-jun Power BI Advanced Rotterdam 12
24-jun Power BI Advanced Klassikaal online 12
Datum Training Locatie Aantal PE-punten
16-jun Power BI Expert Utrecht 12
Datum Training Locatie Aantal PE-punten
18-mei Excel Cursus Gevorderd Klassikaal online 6
22-jun Excel Cursus Gevorderd Utrecht 6
Datum Training Locatie Aantal PE-punten
28-mei Excel VBA Cursus Klassikaal online 18
3-jun Excel VBA Cursus Utrecht 18

Tip! Zorg dat de PE-punten voor 30 juni 2021 in je online PE-registratie op MijnNBA staan.

Lesmethodes

Bovenstaande klassikale trainingen kan je op 3 manieren volgen:

Klassikaal online
Deze virtual classroom training volg je vanaf kantoor of vanuit huis. Je hebt contact met de trainer en andere cursisten. De trainer begeleidt je bij eventuele vragen en kan (indien nodig) op jouw scherm meekijken.

Klassikaal op locatie
Op onze trainingslocaties worden de coronamaatregelen strikt nageleefd. Zodat jij veilig en zonder zorgen jouw PE-training kan volgen. Bij deze training zijn er deelnemers van diverse bedrijven aanwezig. Inclusief o.a. een uitgebreide lunch.

In-company / Maatwerk
Bovengenoemde trainingen liever in-company volgen? Dat kan, want na het volgen van een in-company training behaal je ook PE-punten.

Voor de volgende trainingen staan geen trainingsdata gepland in mei en juni. Maar deze kunnen ook in-company worden gevolgd:

Meer informatie over in-company & maatwerk trainingen.

Hoe werkt het nieuwe PE-systeem van de NBA vanaf 1 januari 2021?

Vanaf 1 januari 2021 moet een RA (Registeraccountant) of AA (Accountant-Administratieconsulent) leerdoelen en leeractiviteiten vastleggen in een PE-portfolio. In dit portfolio worden leerdoelen uitgewerkt in leeractiviteiten. De leeractiviteit moeten omschrijven wat je gaat doen om het leerdoel te behalen. Denk aan het volgen van een relevante training, lezen van vakliteratuur of een meeloopstage.

Een voorbeeld van een leerdoel: het inzichtelijker maken van financiële data voor de hele organisatie. Een leeractiviteit kan dan zijn: het volgen van een Power BI cursus, lezen van ‘Storytelling with Data’ van schrijver Cole Nussbaumer Knaflic en een interview met medewerkers over de informatiebehoefte in de organisatie t.a.v. financiële data.

Bekijk het filmpje van de NBA voor meer informatie:

Meer info over PE-punten.