26

okt 21

Trainer in de spotlight: Freddy

Trainer in de spotlight: Freddy

Freddy verzorgt voor SignOn trainingen Excel, Access en Power BI. Inmiddels werkt hij al ruim zes jaar met ons samen. Wij vroegen hem hoe hij de samenwerking ervaart en wat SignOn voor hem bijzonder maakt.

Freddy trainer bij SignOnHij vertelt: “Van oorsprong ben ik IT-er. Na mijn opleiding heb ik een jaar achter een computer gezeten, maar dat vond ik echt niet leuk. Toen ben ik gaan onderzoeken wat ik dan wél wilde en ik kwam een baan tegen als docent. Daar heb ik op gereageerd en ik was na de eerste les al verslaafd. Het was zó leuk! Dat is dertig jaar geleden. Voor mij is het belangrijk om iets te doen, waar ik energie uit haal en met lesgeven is dat nog steeds het geval. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Zes jaar geleden besloot ik als freelance trainer verder te gaan en kwam ik in aanraking met SignOn.”

Geen nummertje

“Bij SignOn ben je als trainer geen nummertje,” gaat hij verder, “zoals bij zoveel andere opleiders, maar maak je echt deel uit van het team. Dat betekent dat ik verzekerd ben van de mogelijkheid om trainingen te geven. Dat ik niet ‘opgeroepen’ word als ze me toevallig een keer nodig hebben. Dat zorgt ervoor dat ik me er thuis voel. Dat helpt ontzettend en ik verzorg de trainingen voor SignOn dan ook met veel plezier.

Daarnaast vind ik het ook echt heel fijn dat SignOn zoveel nadruk legt op kwaliteit. Daardoor gaan zij ook niet zomaar met een trainer in zee. Mijn kennismakingsgesprek duurde maar liefst twee uur en dat is behoorlijk lang voor zo’n gesprek. Dat gesprek was al snel persoonlijk: ze waren duidelijk op zoek naar de persoon áchter de trainer en zagen die ook echt.

Die persoonlijke aandacht en focus op kwaliteit, die zie je overal in terug. Zo heb ik ook regelmatig contact met Eveline Kinsbergen en zij vraagt mij altijd wat we nog kunnen verbeteren. Als één van de trainers een aanpassing voorstelt, wordt die meestal ook doorgevoerd. En één keer per jaar heb ik een etentje met Eveline en Franklin waarin we van alles en nog wat met elkaar bespreken.”

Corona

“Toen de coronacrisis uitbrak viel alles stil. Juist toen werd het verschil tussen SignOn en andere opleiders pijnlijk duidelijk: van de andere hoorde ik een hele tijd niets meer. SignOn ging juist actief op zoek naar manieren om tóch trainingen te kunnen verzorgen en ontwikkelde samen met de trainers in razend tempo e-learning- en blended learning-trajecten. Ze hebben er echt voor gevochten!

Bijzonder

Ik sta altijd met veel enthousiasme voor een groep en ik probeer dat enthousiasme ook over te brengen. Zo vind ik het belangrijk om op hetzelfde niveau als de deelnemers te communiceren en gelukkig lukt dat meestal, of de groep nu uit twintigers of veertigers bestaat. Door dat enthousiasme zul je in een training die ik geef ook niet snel om 16:00 uur bij de lift staan. Een training loopt meestal wel een tikkeltje uit. Maar de meeste cursisten waarderen dat wel.

Zo kwam ik een keer iemand tegen die jaren geleden een training bij me had gevolgd en hij sprak me aan. Hij vertelde: “Sinds die cursus bij jou roep ik op mijn werk telkens als iets lukt ‘Ja, ja, het lukt!’ Dan zeggen mensen dat ik overdreven reageer, maar dan vertel ik dat ik van jou geleerd heb de kleine overwinningen te vieren!” Ik moet eerlijk zeggen dat zoiets me dan echt wat doet: ik heb er blijkbaar niet alleen voor gezorgd dat hij de lesstof leerde, maar heb invloed gehad op zijn hele leven!”