28

feb 20

Belangrijke wijzigingen in Microsoft Power BI Certificeringen 

Belangrijke wijzigingen in Microsoft Power BI Certificeringen 

Microsoft heeft aangekondigd dat vanaf 31 januari 2020, alle MCSA, MCSE en MCSD-certificeringen na ruim 20 jaar met pensioen gaan en vervangen worden door de nieuwe “role based” certificeringen. Hieronder valt dus ook de MCSA: BI Reporting, de enige echte “Power BI” Certificering. Wat houdt dit precies in?

MCSA BI Reporting

Heb je de certificering al, dan veranderd er niets. Behaalde certificeringen blijven namelijk gewoon geldig. Als je al bezig bent om een MCSA-certificering te behalen dan is het van belang om voor 31 januari 2021 het examen te behalen.

Hoe zit het nu?

De huidige MCSA BI Reporting certificering krijg je na het halen van twee Microsoft examens:
• Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Excel (Exam 70-779)
• Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Power BI (Exam 70-778)

SignOn geeft als voorbereiding op deze examens twee officiële Microsoft Official Courseware trainingen: de 20778 en de 20779.

De nieuwe certificering: 1 examen i.p.v. 2 examens

Microsoft Certified Associate - MSCA BI ReportingIn augustus zal MCSA BI Reporting verdwijnen en vervangen worden door de nieuwe certificering: Microsoft Certified – Data Analyst Associate. Het belangrijkste verschil met de huidige situatie is dat data-analyse in Excel geen onderdeel meer is van de certificering. Hieruit blijkt dat in de ogen van Microsoft, Power BI de toekomst heeft.

De nieuwe certificering is nu dus met 1 examen (in plaats van 2 examens) te halen. De inhoud van het examen wordt ook flink aangepast. Waarbij ook nieuwere mogelijkheden, zoals de Common Data Source, een belangrijkere rol gaan spelen.

DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI training

De nieuwe officiële training is bij SignOn beschikbaar:  DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI training is ter voorbereiding op het Exam DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI. In deze link vind je alle cursus informatie en planning m.b.t.: DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI

Meer weten?

Uiteraard brengen wij je direct op de hoogte bij nieuws. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan nu in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief: de SignOn Update.