fbpx

Ik ben op zoek naar

MOC 20779 | Analyzing Data with Excel

 • trainings duur 3 dagen
 • trainings prijs1350,- excl. BTW per deelnemer
 • max aantal deelnemers Max 6 deelnemers
 • Inclusief lesmateriaal
 • Klassikale training
 • Inclusief certificaat
 • Inclusief catering
 • Unieke nazorg

MOC 20779 | Analyzing Data with Excel

Analyzing Data with Excel (MOC 20779)

Ben je al bezig met data-analyse binnen Excel en denk je erover om het 70-779 examen te gaan doen? Wil je efficiënter met de software leren werken? In de SignOn-training Data analyse met Excel (MOC 20779) maak je kennis met de uitgebreide mogelijkheden van data-analyse in Excel 2016. Onderwerpen als PowerQuery, Power Pivot, DAX-functies en geavanceerde grafieken en draaitabelopties komen aan bod. Verder leer je bronnen als websites en databases te importeren. Hiermee kun je rapportages in Excel bouwen. Met een druk op de knop kun je deze updaten. Dit scheelt niet alleen veel tijd. Je hebt ook sneller de gegevens bij elkaar in een helder overzicht.

MOC 20779

MOC (Microsoft Official Courseware)-trainingen zijn officiële, door Microsoft ontwikkelde, trainingen. Ze dienen als voorbereiding op de officiële Microsoft examens. De trainingen worden altijd gegeven door een ervaren Microsoft Certified Trainer. Het bereidt je voor op het Microsoft examen 70-779. Dit is nodig voor het behalen van het officiële ‘MCSA BI reporting’-certificaat van Microsoft. Het cursusmateriaal en de Excelversie is voor deze cursus volledig Engelstalig.

Examenvoorbereiding en aanmelding

Naast het volgen van deze trainingen raden we je ook aan om eerst praktijkervaring op te doen voordat je deze examens doet. De examens worden voor Microsoft afgenomen door Pearson Vue op een van de examencentra in Nederland. Ze kunnen op elke werkdag worden ingepland. Aanmelding gaat via Microsoft. Voor examen 70-779 meld je je hier aan.

Voor wie?

Voor iedereen die serieus met Data-Analyse binnen Excel bezig is en overweegt het 70-779 Examen te gaan doen.

Voorkennis

Je dient goed overweg te kunnen met de standaard Excel-mogelijkheden op het gebied vvan Draaitabellen, Grafieken en Formules. Als je twijfelt, of deze kennis wellicht wat opgefrist moet worden, dan is de voorbereidende Training MOC10994 hier speciaal voor ontwikkeld.

Inhoud

De training is een afwisseling van demonstraties van de trainer, behandeling van de stof uit het officiële cursusboek en door Microsoft samengestelde ‘Labs’. Hierbij leren deelnemers het geleerde zelf in de praktijk te brengen.

De volgende onderwerpen worden behandeld.

 • Traditionele Data-Analyse in Excel (en de beperkingen hiervan)
 • Werken met het Excel datamodel (Power Pivot)
 • Data importeren vanuit externe (Excel) bestanden
 • Data importeren vanuit databases
 • Het maken van Metingen en Berekeningen met de DAX-formuletaal
 • Visualiseren van data in Excel
 • Werken met Kubus functies
 • Gebruik van Power BI in combinatie met Excel

Werkwijze

Wij bereiden jouw MOC 20799 Training grondig voor. Tijdens een uitgebreide kennismaking brengen we jouw doelen in kaart en adviseren we je over de beste oplossing voor jouw situatie. Samen stellen we concrete leerdoelen vast. De sfeer op de cursusdag is ontspannen, met veel ruimte voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Taal en lesmateriaal

De training wordt verzorgd in het Nederlands met Engelstalig lesmateriaal.

Trainingsvormen

Je hebt de keuze uit een in-company training of klassikaal (open inschrijving).

 • In-company maatwerk
  Onze in-company ICT-trainingen zijn specifiek op jouw onderneming toegespitst. De ervaren en gespecialiseerde trainer(s) behandelen alleen datgene wat voor jouw werksituatie relevant is. Dat maakt onze maatwerktrainingen zeer effectief.
 • Klassikaal (open inschrijving)
  Op vaste data verzorgen wij cursussen met open inschrijving op onze moderne cursuslocaties in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Bij deze klassikale training zijn medewerkers van verschillende bedrijven aanwezig. Daardoor kun je al deelnemen vanaf 1 persoon, en profiteer je toch van een aantrekkelijk groepstarief. Volledig verzorgd, inclusief een uitgebreide lunch.

Exclusieve nazorg

Loop je na deze Microsofttraining, bij je dagelijkse werkzaamheden, tegen vragen aan? Dan kun je contact opnemen met de trainer via support@signon.nl. Je ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor ex-deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de MOC 20779 training? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

Inhoud

Lesprogramma

Tijdens de 3-daagse training Analyzing Data with Excel (MOC20779) komen de volgende onderwerpen aan bod:

Traditionele Data-analyse in Excel
o Draaitabellen
o Beperkingen rationele Draaitabellen
o Dashboards

• Het Excel Datamodel
o Relaties maken tussen diverse databronnen
o DAX-formules

• Importeren van data
o Importeren uit bestanden
o Importeren uit Databases
o Werken met de Excel Query editor
o Samenstellen van geavanceerde data query’s
o Transformeren van data

• Maken en werken met DAX-metingen
o Geavanceerde DAX-functies

• Visualiseren van Data in Excel
o Draaigrafieken gebruiken
o Kubusfuncties gebruiken
o Kubusfunctie gebruiken voor grafieken
o Dashboard bouwen in Excel

• Gebruik van Excel datamodellen binnen Power BI
o Excel als databron gebruiken op powerbi.com
o Visualisaties maken op powerbi.com
o De mobile Power BI App

Lesmateriaal

SignOn verstrekt altijd aan alle deelnemers het officiële Analyzing Data with Excel (MOC20779) lesmateriaal.

Officieel certificaat

Na afloop van de training ontvang je het officiële certificaat Analyzing Data with Power BI (MOC20779) van SignOn.

NB: Deze training is exclusief het 70-779 examen. Dit Examen is via Microsoft in te plannen.

 

Kies een startdatum: MOC 20779 | Analyzing Data with Excel

Startmoment Locatie

Geen geplande trainingen

Wilt u deze training toch volgen neem dan gerust contact met ons op
of vraag een in-company training aan.

Kosten

Kosten training Analyzing Data with Excel (MOC20779)

De training kost € 1350,- per deelnemer. Dit is inclusief alle actuele lesmaterialen, een naslagwerk (pdf) en het officiële certificaat van SignOn. Bovendien kunnen cursisten die een training bij ons hebben gevolgd, een beroep doen op onze exclusieve nazorgservice. Er zijn dus geen bijkomende kosten achteraf. De prijs van de training is exclusief 21% BTW. Het BTW-nummer staat vermeld op de factuur.

Goed om te weten

Fiscaal aftrekbaar

De overheid stimuleert kennis en kunde in Nederland. Daarom zijn de cursussen van SignOn (deels) fiscaal aftrekbaar. Hoeveel je mag aftrekken hangt af van jouw situatie. Wil je meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Werkgevers

Als werkgever kun je de volledige opleidingskosten voor jouw werknemers aftrekken als bedrijfskosten. Dit geldt voor de opleiding zelf, maar ook voor andere kosten als boeken, inschrijfgeld, administratiekosten, het certificaat of extra begeleiding. Bij SignOn zijn al deze kosten al bij de prijs inbegrepen.

Particulieren

Als je op eigen kosten een opleiding volgt, is deze vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zo blijft doorleren betaalbaar. De opleiding of cursus moet wel relevant zijn voor jouw huidige of toekomstige werk. Als je meer dan € 250,- uitgeeft aan verplichte kosten voor een relevante opleiding of cursus, kun je maximaal € 15.000,- aftrekken. Kijk op de website van de Belastingdienst.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020 – 820 83 62.

 

Incompany-training

SignOn is gespecialiseerd in trainingen op maat. Uiteraard kunnen wij de inhoud van de training aan uw wensen aanpassen. U krijgt dan een praktijkgerichte maatwerktraining waar u direct van profiteert. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany-trainingen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen - MOC 20779 | Analyzing Data with Excel


Op uw bedrijfslocatie in heel Nederland

Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Heerlen, Hilversum, Hoorn, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

beste opleider van Nederland
 • SignOn check Uitgeroepen tot beste opleider
 • SignOn check De beste trainers
 • SignOn check Inclusief digitaal naslagwerk
 • SignOn check Inclusief certificaat
 • SignOn check Unieke nazorg
 • SignOn check We vragen deze gegevens om de inschrijving te verwerken.
 • SignOn check Je gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 • Lees ons privacybeleid voor meer informatie.
Run 4 School

Bij afname van een training geeft u kinderen in Zuid-Afrika een kans om te leren. Voor elke afname doneren wij aan Run4Schools.

Lees hier meer over Run4Schools

Meer informatie nodig?

We helpen u graag verder