05

nov 19

Wat kun je met Microsoft Teams doen?

Met Microsoft Teams heb je altijd, overal en op elk device toegang tot je documenten, e-mailinbox en chat- en videoconference-opties. De regelmatige updates bieden je bovendien telkens weer meer mogelijkheden om samenwerking met je collega’s leaner en meaner te maken. Dit is de toekomst, stelt onze experttrainer Jeroen Janssen. 

“Geen gehannes meer met WeTransfer, Dropbox, Skype of Trello; maar gewoon in real time, samen met je collega’s verder werken aan de recentste bestanden. Hoe fijn is dat”, aldus Jeroen. “Het is ook prima te gebruiken met externen, mensen buiten je organisatie.”

Wat kun je met Microsoft Teams?

“Je kunt discussies voeren met collega’s, kennis delen, bila’s houden, telefonisch of video-vergaderen en scrumsessies plannen. En de chatoptie is doorzoekbaar. Je kunt gesprekken dus altijd terugvinden. Teams is echt een uitkomst voor medewerkers die projectmatig werken. En ook voor mensen die op verschillende locaties van een organisatie actief zijn en moeten samenwerken en communiceren met collega’s.”

Wat voegt Teams toe?

“Dit is de toekomst”, stelt Jeroen die al meer dan 25 jaar ICT-trainingen geeft en dus weet waar hij het over heeft. “Het leuke is dat het mensen echt met elkaar verbindt. Met de introductie van Office 365 is de manier van informatieverwerken veranderd. Mensen willen nu profiteren van het gemak van flexibel en in de cloud werken. Ze willen altijd en overal bij hun files en direct met een collega of team kunnen sparren. Daar is deze software bijzonder geschikt voor.”

Wat is het leukste aan een Microsoft Teams-training?

“Dat Teams alle opties in Office met elkaar verbindt. Verschillende soorten bestanden en contacten zijn makkelijk te delen. Tijdens de training stimuleer ik deelnemers om onderling via Office 365 te communiceren en informatie te delen. Zodra ze zien dat het werkt, worden ze enthousiast.”

YouTube videos over nieuwe features

“Bovendien is het geen statisch programma”, vervolgt Jeroen. “Op basis van de feedback van gebruikers lanceert Microsoft regelmatig nieuwe features die je kunt gebruiken om het werken met Microsoft Teams nog beter en prettiger maken. Binnenkort gaan we op het SignOn-YouTubekanaal ook filmpjes over die updates posten. Die filmpjes zijn een mooie aanvulling op de training. Bovendien blijf ik zelf zo ook goed bij.“

Over Jeroen

In Jeroens carrière staat kennisoverdracht centraal. “Ik heb enkele jaren als journalist gewerkt en ben daarna in het bedrijfsleven trainingen gaan geven. Om jongeren voor te bereiden op de ICT-markt heb ik op een MBO lesgegeven. En nu ben ik dus als ICT-trainer voor SignOn actief. Mijn kracht ligt in het enthousiasmeren van medewerkers in een voortdurend veranderende digitale werkomgeving. Ik begeleid mensen graag bij het leren van nieuwe vaardigheden. Of dat nu klassikaal is of in een één op één-sessie.”

Wil je ook aan de slag met Microsoft Teams?

Schrijf je dan nu hier in voor de volgende training of vraag hier een offerte voor een in-company maatwerk training!