11

jun 19

Waarom een training Power BI Desktop en Online Advanced volgen?

Power BI Desktop en Online Advanced training gaat verder dan Power BI Desktop en Online Level 1

Na het volgen van de training Power BI kun je met de DAX-basisformules aan de slag. Maar weet je dat Power BI nog veel meer mogelijkheden biedt? Zo kun je bijvoorbeeld omzetcijfers van verschillende periodes met elkaar vergelijken en kun je ook omzetvoorspellingen doen. Werken met DAX-functies wordt in deze training naar een hoger niveau getild en de extra visualisaties werken we verder uit.

Bij de training Power BI Basis (voor beginners) leer je basismodellen maken. Modellen die bestaan uit een of enkele Excel-tabellen of gerelateerde tabellen uit databases. Aan de hand hiervan kun je simpele metingen doen en basisberekeningen maken, als de totale omzet, het aantal ingezette uren en het totaal aantal klanten. Je gebruikt hiervoor dimensietabellen om te filteren en fact-tabellen om de calculaties te doen. Maar wat als je tabellen hebt waar niet direct een relatie tussen is? Gelukkig zijn er wel honderden DAX-formules, die je helpen je modellen nog beter op te zetten. En dat is precies waar je bij de Power BI Advanced cursus verder op in gaat.

Wat kun je na een Power BI Advanced training?

Stel: je hebt een eenvoudig datamodel van je omzet, uren of klanten. Daar kun je met geavanceerde opties andere tabellen aan koppelen. Die van je marges of winst bijvoorbeeld of van de budgetten. Zo kun je op elk moment kijken hoe ver je bent met je budgetdoelstellingen; in real time.

Ook kun je je huidige data vergelijken met dezelfde periode van het vorig jaar of de vorige maand. Hierdoor kun je zien hoeveel je omzet van een specifiek product is gestegen of gedaald. Dit heet tijdintelligentie.

Prognoses en een top 10

Je wilt de top 10 van je best verkopende producten. Tegelijk wil je een top 5 van je beste klanten en een overzicht van de hoogste gemiddelde verkoop van drie jaar geleden. Aan de hand hiervan kun je na het volgen van de training Power BI Advanced die data vergelijken met de omzet tot nu toe. Op basis van de uitkomsten kun je dan een prognose opstellen voor de komende maanden of jaren.

Omzetvoorspellingen

Aan de hand van historische data kun je met hulp van een stuurtabel zelfs omzetvoorspellingen doen. Dus je kunt bijvoorbeeld inzichtelijk maken wat de gevolgen zijn voor je omzet als je je budget met 5% verlaagt of verhoogt.

Voor wie is deze training geschikt?

De training Power BI Desktop en Online Advanced is geschikt voor financiΓ«le professionals. Ook HR-managers maken hun werk makkelijker met deze software. Zo kunnen zij capaciteitsanalyses maken, of een overzicht van welke afdeling de hoogste kosten maakt. Ook het verloop of verzuim van medewerkers wordt inzichtelijk met Power BI. Projectmanagers en budgetbewakers kunnen met dit programma de complete projectadministratie bijhouden en de voortgang bewaken van de gemaakte uren, de werkelijke kosten en de inzet per projectmanager.

Verder is de Power BI Advanced training ook nuttig voor:

  • Gebruikers die de geavanceerde mogelijkheden gaan gebruiken van Microsoft Power BI
  • Gebruikers die diverse dataverzamelingen moeten combineren en raadplegen
  • Gebruikers die buiten Excel om data willen visualiseren
  • Gebruikers die data visualisatie en overzichten online moeten delen
  • Gebruikers die het bewerken van grotere dataverzamelingen willen leren
  • Gebruikers die meer willen weten over DAX-functies

Training continu aangepast aan nieuwe features

Power BI krijgt maandelijks nieuwe features. Onze trainers zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Ook ons cursusmateriaal is altijd up-to-date.

Ervaringen van cursisten

Cursisten waarderen de training Power BI Advanced met maar liefst een 9,6. De kennis en ervaring van onze trainers worden gewaardeerd. Net als de praktijkgerichte insteek van de training. Je kunt meteen aan de slag.

Goed om te weten: 12 PE-punten

De training Power BI Desktop en Online Advanced + DAX van SignOn ICT Trainingen+ is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De training is goed voor 12 PE-punten / PE-uren.

Meer weten of meteen aanmelden?

Kijk hier voor meer informatie over de training of om je aan te melden. Voor vragen mail naar SignOn of gebruik ons contactformulier.