Wat is DAX?

Wanneer we het bij SignOn hebben over DAX, dan hebben we het niet over de Duitse Aandelen Index. Ook wel ‘Deutsche AktienindeX’.

We hebben het dan namelijk over een formuletaal die wordt o.a. gebruikt in PowerPivot en Power BI. DAX staat voor Data Analysis Expressions.  Met DAX kan je allerlei berekeningen met data uitvoeren. De taal lijkt erg op Excel-formules. Maar met DAX is meer mogelijk, hierdoor is het gebruik ook complexer.

Zonder DAX kan je uiteraard ook gebruiken maken van Power BI en PowerPivot. Alleen bij vraagstukken waarbij verschillende databronnen benodigd zijn komt DAX om de hoek kijken.  Het is eigenlijk onmisbaar als je het maximale uit Power BI en/of Power Pivot in Excel wil halen.

Zijn DAX formules en DAX functies hetzelfde?

DAX formules en DAX functies worden dikwijls als synoniemen gebruikt. Het zijn echter 2 verschillende begrippen. DAX formules kunnen DAX functies bevatten en hier gebruik van maken.

Welke DAX trainingen zijn er beschikbaar?

In onderstaande trainingen en cursussen wordt DAX in Power BI behandeld. Op verschillende niveaus en in combinatie met verschillende programma’s.

  • Power BI Basis cursus
   Een basistraining voor beginners in Power BI. Je leert o.a. geavanceerde analyses, interactieve rapporten en datamodellen maken. En leert de eerste basisformules van DAX. De training duurt 2 dagen.
  • Power BI Advanced cursus
   Een ideale training voor gevorderde Power BI gebruikers. In deze training gaan we nog dieper in op de DAX formuletaal. Deze training duurt ook 2 dagen.
  • Power BI Expert cursus
   Deze Power BI training is het vervolg op de ‘Advanced’ cursus. Wij zijn de enige opleider in Nederland die deze cursus aanbiedt. In deze training wordt DAX uiteraard ook behandeld. De cursus duurt 2 dagen.
  • Analyzing Data with Power BI (DA-100) training
   In deze training leer je hoe je met Power BI de data in je bedrijf of organisatie kunt analyseren, beveiligen en delen. Uiteraard wordt ook DAX behandeld. Deze training is de officiële voorbereiding op het Microsoft Examen: MOC DA-100 Analyzing Data with Power BI. Hiermee behaal je het MOC DA-100 certificaat. De cursus duurt 4 dagen.
  • PowerPivot Training voor Excel – Basis
   Basistraining voor PowerPivot in Excel voor beginners. Je leert welke handelingen je het beste in Excel of PowerPivot uitvoert. Je leert de  architectuur van PowerPivot, PowerPivot draaitabellen en ook diverse DAX functies.  De training duur 1 dag en je behaalt 6 PE-punten.
  • Training PowerPivot voor Excel +DAX (Gevorderd)
   Deze training is geschikt voor gevorderde gebruikers van PowerPivot in Excel. De onderwerpen die behandeld worden zijn: het opzetten van een datamodel en kolomberekeningen  en kolommetingen.DAX wordt in deze training uitgebreid behandeld. De training duurt 1 dag en je behaalt hiermee 6 PE-punten.

Welke DAX training past bij jou?

Op zoek naar een training waarin DAX wordt behandeld? Maar twijfel je over welke cursus het beste bij jou past? Neem contact met ons op. Wij adviseren je graag en vrijblijvend.