Run4Schools

SignOn ICT Trainingen+ steunt Run4Schools

Wij vinden het belangrijk dat kinderen -waar ook ter wereld- goed onderwijs kunnen volgen. Zo hebben ze een betere kans op een succesvolle toekomst. Daarom steunen we de stichting Run4Schools.

Run4schools zet zich in voor schoolkinderen in de Zuid-Afrikaanse township Mitchells Plain, 20 kilometer van Kaapstad. Er is hier veel bendegeweld en jeugdprostitutie. Veel kinderen stromen niet door naar de middelbare school. De -veelal- eenoudergezinnen en de overheid staan machteloos. De stichting wil deze kids inspireren meer uit zichzelf te halen. Dat doet ze door naschoolse sportopvang te realiseren voor 4.000 leerlingen van 3 basisscholen.

Van de straat en op school

“We willen de kinderen van de straat en op school houden”, aldus de bevlogen Jan Knaap, verantwoordelijk voor de funding, partnership en organisatie. “Na schooltijd komen ze bij ons en krijgen ze een voedzame lunch. Daarna gaan ze sporten, onder begeleiding van enthousiaste en gekwalificeerde coaches. Ze kunnen kiezen uit bijvoorbeeld basketbal, voetbal of streetdance. Ook organiseren we muziek- en computerlessen.”

Een betere toekomst

Run4Schools maakt zich hard om op korte termijn een high school als vierde school toe te voegen aan het programma. “Hierdoor blijven kinderen ook in hun kwetsbare tienerleeftijd ‘van de straat’. Het is geweldig om te zien dat ze plezier met elkaar hebben en zelfvertrouwen en grip op hun leven krijgen. En met succes: nu stromen er veel meer kinderen door naar vervolgonderwijs. Zo kunnen zij later een betere opleiding volgen.”

SignOn doneert

De stichting wil nog meer kinderen naschoolse opvang bieden. Maar goede opvang kost geld. Run4Schools organiseert daarom hardloop- en andere evenementen om geld in te zamelen. SignOn steunt de stichting door per gereserveerde training een bepaald bedrag te doneren. Wij steunen het project om een bibliotheek in te richten met boeken en laptops. Ook gaan wij deze kinderen leren programmeren.

Meer weten?

Kijk op www.run4schools.nl