21

apr 20

Power BI Video Update: de drillthrough functie

Power BI Video Update: de drillthrough functie

Onze trainer Jeroen heeft weer een nieuwe Power BI-video voor je klaarstaan. Dit keer gaat Jeroen dieper in op de Drillthrough paginaโ€™s en hoe de update van maart dit allemaal een stuk gebruiksvriendelijker maakt. Bekijk de video nu op ons YouTube-kanaal zodat je weer helemaal op de hoogte bent!

Drillthrough paginaโ€™s

Drillthrough paginaโ€™s in Power BI zijn paginaโ€™s waar je vanuit een visual naar een andere pagina kunt doorklikken. Je kunt een filter meenemen in de visual waardoor je vanuit een overzicht pagina naar een detail pagina gaat. Je kunt drillthrough dus gebruiken om diverse rapporten met gerelateerde inhoud met elkaar te verbinden.

Aan de slag met de drillthrough functie

Momenteel is het niet altijd even duidelijk dat mensen kunnen doorklikken. De update van maart maakt dit proces een stuk gebruiksvriendelijk door het toevoegen van een knopje: de drillthrough button. In deze video legt Jeroen je precies uit hoe je een drillthrough pagina kunt maken en hoe je deze kan uitbreiden met een button.

Wil je aan de slag met Power BI?

Wil je zelf aan de slag met Power BI en een training volgen? Schrijf je dan hier in voor de training: Power BI Training โ€“ Basis) of Power BI Cursus Advanced. Deze trainingen worden ook in het Engels gegeven.