02

mrt 20

Power BI Update: het nieuwe lint

Power BI Update: het nieuwe lint

Onze trainer Jeroen heeft weer een nieuwe Power BI-video voor je klaarstaan. Dit keer laat Jeroen  je een van de nieuwste features zien: het nieuwe lint. Bekijk de video nu op ons YouTube-kanaal zodat je weer helemaal op de hoogte bent!

Nieuwe Power BI features

De afgelopen maanden zijn er weer veel nieuwe features geïntroduceerd in Power BI. Een aantal daarvan staan nog in de preview stand, dit houdt in dat de features nog niet geheel zichtbaar zijn maar wel al te gebruiken zijn.

Het nieuwe lint is de meest zichtbare verandering die eraan komt en zal zeker ook voor ervaren gebruikers even wennen zijn. Tegelijkertijd is het nieuwe lint ook herkenbaar gezien het gebaseerd is op het Microsoft Office lint.

Tip van Power BI trainer Jeroen

Jeroen adviseert om het nieuwe lint alvast aan te zetten zodat je het niet voor het eerst ziet als de verandering straks in april doorgevoerd wordt.

Wat is er anders?

Wat opvalt aan het nieuwe lint is dat het rustiger oogt. Er zijn minder knoppen en de knoppen zijn ook minder kleurrijk. Ook bugs waardoor het lint kon vastlopen zijn opgelost. In de Power BI video laat trainer Jeroen aan de hand van een voorbeeldrapportage zien hoe je het nieuwe lint alvast inschakelt. Ook toont hij de grootste verschillen en laat hij zien waar je al jouw benodigde knoppen kunt terugvinden.

Wil je aan de slag met Power BI?

Wil je zelf aan de slag met Power BI en een training volgen? Schrijf je dan hier in voor de training: Power BI Training – Beginners of Power BI Training – Gevorderden. Deze trainingen worden ook in het Engels gegeven.