11

okt 21

Power BI Update: Hoe werkt de FORMAT functie in DAX? En wat zijn de verbeteringen?

Power BI Update: Hoe werkt de FORMAT functie in DAX? En wat zijn de verbeteringen?

In de september update van Power BI zaten een hoop kleine nieuwe features. Waaronder een paar aanpassingen aan de DAX taal. Power BI heeft elke maand nieuwe features. Maar de DAX taal wordt nauwelijks aangepast. Dat is ook niet nodig want deze is al behoorlijk compleet. Toch zijn er de maand 2 belangrijke verbeteringen.

Aanpassingen in Calculate en Format

DAX is de taal van Microsoft Tabular modellen. Het wordt gebruikt in Power BI, PowerPivot in Excel, SSAS en Azure AS. Om alles uit Power BI te halen is het onmisbaar om met DAX te leren werken. Deze maand zijn er aanpassingen in de ‘Calculate’ en ‘Format’ functies in DAX. In dit artikel en onderstaande video gaan we dieper in op de ‘Format’ aanpassingen.

Wat is er gewijzigd m.b.t. Format?

Format is een DAX functie waarmee je de opmaak van een waarde kan aanpassen. Deze wordt o.a. gebruikt bij het maken van een datumtabel. Je kan nu de Format functie gebruiken om de maanden en datumnotaties in verschillende talen weer te geven.

Hoe pas je maandnamen en datumnotatie aan in diverse talen?

In de video van deze maand laat SignOn Trainer Jeroen zien hoe de FORMAT functie in DAX werkt en hoe deze functie verbetert is. Je kunt vanaf nu deze functie ook gebruiken om de maandnamen en datumnotatie in verschillende talen te tonen. Jeroen legt uit hoe het werkt en hoe je dit zelf kan aanpassen.

Meer Power BI updates en tips?

SignOn publiceert regelmatig nieuwe video’s met Power BI tips en video’s over de updates in Power BI. Abonneer je op ons kanaal en blijf automatisch op de hoogte van de nieuwste video’s: SignOn ICT Trainingen+ YouTube.