04

sep 23

Power BI Desktop krijgt een nieuw uiterlijk

Power BI Desktop krijgt een nieuw uiterlijk

Nieuw design voor Power BI Desktop

De manier waarop je rapporten en visuals in Power BI maakt gaat veranderen. Microsoft werkt namelijk aan een grondige redesign van Power BI Desktop. In de komende maanden zal dit nieuwe uiterlijk worden uitgerold.

Video over nieuw uiterlijk van Power BI Desktop

Onze Power BI trainer Jeroen heeft weer een superhandige video gemaakt. Hierin legt hij uit hoe je het nieuwe design aanzet. En neemt hij je mee in de nieuwe manier van werken in Power BI desktop. Want het maken van visuals gaat namelijk veranderen. Bekijk de video:

Hoe zet je het nieuwe Power BI design aan?

Het nieuwe design kan al worden bekeken via de ‘Preview’ opties. Je kan het nieuwe design dus al aanzetten en ermee werken. Wil je alvast aan de slag in het nieuwe uiterlijk van Power BI Desktop? In het begin van bovenstaande video legt Jeroen uit hoe je dit doet. In slechts 60 sec heb je het nieuwe design geactiveerd. Of gebruik onderstaand stappenplan:

  1. Ga naar Power BI
  2. Ga naar File (links bovenin)
  3. Ga naar Options and settings
  4. En klik op ‘Options’

power bi preview nieuw design

5. Ga nu naar de ‘Preview Features’ onder ‘Global’
6. En vink nu ‘on-object interaction’ aan.

on-object interaction power bi
7. Klik op ‘Ok’
8. Hierna moet je Power BI Desktop opnieuw opstarten en is het nieuwe design geactiveerd.

Hoe ziet het nieuwe Power BI Desktop design er uit?

Onderstaand vind je een printscreen van het huidige design van Power BI Desktop. Een een printscreen van het nieuwe design dat binnenkort live gaat. Je ziet dat er in de menu’s en navigatie aanpassingen zijn gedaan.

Huidig:

Oud design Power BI

Nieuw design Power BI:

power bi nieuwe design

Hoe pas je visuals aan in het nieuwe uiterlijk van Power BI Desktop?

Wil je weten hoe je visuals maakt en aanpast in het nieuwe design van Power BI Desktop? Bekijk dan de video van Jeroen vanaf 1:08, zie onderstaande video.

Meer handige Power BI tips en video’s

Wil je meer handige Power BI tips en video’s bekijken? Ga dan naar Power BI Tips & Tricks. Wil je een Power BI training volgen? Volg dan onze Power BI cursus voor beginners of Power BI cursus voor Gevorderden.