01

jul 19

Nieuwe video: Conditional Formating in Power BI

Nieuwe video: Conditional Formating in Power BI

De belangrijke nieuwe feature in Power BI is deze maand is: voorwaardelijke opmaak, oftewel Conditional Formating. Trainer Jeroen Dekker heeft weer een duidelijke video gemaakt waarin hij uitlegt hoe het werkt. Bekijk deze nieuwe video op ons YouTube kanaal.

Nadruk op onderdelen

In de video laat Jeroen zien dat je met Conditional Formating de opmaak van je rapport zodanig kunt aanpassen, dat je meer nadruk kunt leggen op bepaalde delen. Bijvoorbeeld wanneer jij vindt dat bepaalde cijfers, verschillen of resultaten meer moeten opvallen. Je kunt onder meer de achtergrondkleur aanpassen of de titelkleur van alle visuals. Ook kun je van een aantal visuals de gegevens en de tekstkleur veranderen.

Oefenpagina

Als extra verduidelijking, heeft Jeroen een oefenpagina gemaakt. Die is gebaseerd op de Worldwide Importers Database van Microsoft. Aan de hand hiervan laat hij je zien hoe je de verschillende opmaaktoepassingen kunt inzetten.

Meer weten?

Bekijk de video en abonneer je meteen op ons kanaal zodat je op de hoogte blijft van de laatste Power BI features! Wil je ook aan de slag met Power BI? Schrijf je dan nu hier in voor de volgende training.