Blended Learning

Bij SignOn staan we nooit stil als het gaat om het ontwikkelen en verbeteren van ons ICT-trainingsaanbod. Wij zijn pas gelukkig als jij maximaal rendement haalt uit jouw trainingen. Voor onze Power BI-trainingen hebben we onlangs een Blended Learning-lesmethode ontwikkeld. Hiermee is SignOn de eerste opleider die Power BI aanbiedt in Blended Learning-vorm. Sales Manager/Partner Eveline en Power BI trainer/consultant Jeroen beantwoorden de 5 meest gestelde vragen over deze nieuwe trainingsvorm.

De 5 meest gestelde vragen over Blended Learning

1. Wat houdt Blended Learning bij SignOn in?

Eveline: “Naast de klassikale trainingen (of dit nou fysiek is of online) krijg je een jaar lang gratis toegang tot onze digitale SignOn Leeromgeving. Je kunt inloggen met je eigen account en vindt hier een installatiedocument voor de software die je voorafgaand aan de cursus moet installeren, een introductievideo, up-to-date cursusmateriaal, diverse oefeningen en de uitnodiging voor een gratis webinar. We delen iedere maand een video met tips & tricks. Bovendien heb je de mogelijkheid om vooraf, tussen de trainingsdagen door en tot een jaar na afloop van de gevolgde training vragen te stellen aan je trainer, extra oefeningen te doen en te horen over nieuwe ontwikkelingen.”

2. Wat is de toegevoegde waarde van Blended Learning?

Eveline: “We geven je nog meer waar voor je geld zoals je van ons gewend bent. Wij bieden jou een unieke ‘learning journey’, die jouw leerresultaat nog meer verhoogt. SignOn heeft de leeromgeving samen met een onderwijsdeskundige, trainers en cursisten ontwikkeld en blijft de omgeving continu optimaliseren, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste features. Op die manier haal jij nog meer uit jouw trainingen”.

Trainer Jeroen vult aan: “Cursisten komen beter voorbereid op de eerste trainingsdag; ze hebben de software al geïnstalleerd en iedereen heeft al een eerste oefening gedaan. Hierdoor verloopt de eerste cursusdag soepeler. Bovendien weet ik door de online enquête vooraf al meer over de achtergrond en het kennisniveau van de cursisten, zodat ik mijn lessen hierop aan kan passen. Je kunt ook meer richting maatwerk doordat je cursisten, die dat nodig hebben, kunt wijzen op extra uitlegvideo’s of meer informatie in de online leeromgeving, en cursisten die vooroplopen nog meer verdiepingsstof kunt aanbieden. Cursisten voelen zich bovendien nog meer gehoord door de goede nazorg via de online omgeving. Als je nog vragen hebt, advies wil over hoe je iets het best kunt aanpakken, of iets wat je hebt gemaakt wil laten zien, dan ben ik altijd bereid je verder te helpen. Ik merk dat cursisten dat heel erg waarderen.”

3. Wat vinden cursisten van het online leerportaal?

De reacties zijn heel enthousiast. SignOn hoort vooral terug dat het zorgt voor meer levendigheid en dat cursisten sneller geneigd zijn om er serieus mee aan de slag te gaan en het goed bij te blijven houden.

Ivo Post, technisch applicatiebeheerder schrijft in een recensie: ‘De toegang tot het SignOn leerportaal is handig, het is makkelijk te bedienen en je kunt makkelijk dingen opzoeken.’ Een andere cursist reageert: ‘Ik heb voor aanvang van de training een korte video bekeken in het SignOn Leerportaal. Alle cursisten hadden voorafgaand aan de training de laatste versie van Power BI geïnstalleerd. Ik beveel deze training zeker aan!’

4. Voor welke trainingen bieden jullie al Blended Learning aan?

Jeroen: “We zijn begonnen met Power BI Basis, maar willen het later dit jaar ook uitbreiden naar onze Power BI Advanced en Power BI Expert. Ik kan me zo voorstellen dat daarna snel Power BI DAX, Analyzing Data with Power BI en Microsoft Power Platform Fundamentals volgen. Daarna gaan we kijken naar trainingen rondom andere technologieën, zoals SAP. We staan te trappelen om het verder uit te rollen. Het moet uiteraard wel wat toevoegen voor de training. Het is met name geschikt voor technologieën die snel in ontwikkeling zijn, zodat je mensen continu up-to-date kunt houden.”

5. Klinkt goed! Kan ik ergens zien hoe de online leeromgeving eruitziet?

Om je een beter gevoel te geven wat Blended Learning bij SignOn inhoudt – en in het bijzonder de online leeromgeving – heeft trainer Jeroen een sneakpeek-video gemaakt:

Microsoft Partner en Microsoft Certified Trainers

SignOn is Microsoft Partner – Silver Data Analytics en laat hiermee zien volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken op het gebied van Microsoft Power BI en Big Data. Daarnaast werken wij alleen met Microsoft Certified Trainers (MCT). Zij zijn experts op het gebied van Power BI en gecertificeerd volgens de voorwaarden van Microsoft.

Meer informatie over Blended Learning?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons of bel 020 – 820 83 62.