Power BI certificaat

Hoe heet het officiële Power BI certificaat?

Een officieel Power BI certificaat behaal je door het afleggen van een Microsoft examen. Dit examen heet ‘Exam PL-300: Microsoft Power BI Data Analyst’. Na het succesvol afleggen van dit examen ben je: ‘Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate’. Dit is het officiële en internationale Power BI certification.

PL-300 vervangt DA-100

De oude naam voor dit Power BI certificaat was  ‘Microsoft Certified: Data Analyst Associate (DA-100)’. Vanaf 1 maart 2022 is de naam echter aangepast naar ‘Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate (PL-300)’. Omdat deze nieuwe naam duidelijker aantoont dat gecertificeerden echt Power BI specialisten zijn.

Waarom een Power BI certificaat behalen?

Het PL-300 certificaat is populair onder o.a. data analisten en business intelligence professionals. Het geeft aan dat je een zeer bekwame BI professional bent en het is een waardevolle aanvulling op je CV.

De vraag naar Data Analisten en BI Specialisten is momenteel groot. Deze vraag zal de komende jaren alleen maar toenemen. Daarom staat deze functies op de Krapteberoepenlijst van het UWV. Onderschrijf je Power BI vaardigheden en kennis met een Power BI certificaat. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Hoe behaal je het Power BI Data Analyst Associate (PL-300) certificaat?

Na het succesvol afleggen van het PL-300 examen (Microsoft Power BI Data Analyst) ontvang je het ‘Power BI Data Analyst Associate’ certificaat.

examenWat houdt het PL-300 examen in?

De inhoud en onderwerpen van het oude DA-100 en het nieuwe PL-300 examen blijven gelijk.

Er worden 40 tot 60 meerkeuzevragen vragen gesteld en je krijgt 180 minuten om het examen af te leggen. Het examen wordt in het Engels, Chinees, Koreaans of Japans afgenomen. Op de Microsoft website vind je een omschrijving van de inhoud van het examen.

Je mag het examen voor de Power BI certification in totaal 5 keer herkansen per jaar. Wanneer het je niet lukt om het examen de tweede keer te behalen, dan moet je 14 dagen wachten alvorens het nogmaals te proberen. Het is dus verstandig om goed beslagen ten ijs te komen.

Hoe weet je of je geslaagd bent?

Enkele minuten na het afleggen van het examen ontvang je een bericht met de melding dat je bent geslaagd of gezakt.

Hoe bereid je je voor?

Je kan een training volgen die je voorbereidt op het examen. Deze training heet: Power BI Data Analyst (PL-300). Je kan kiezen uit een 3-daagse training of 4-daagse training. Let op: Dat deze training meerdere dagen in beslag neemt geeft ook de omvang van het examen aan.

Heb je al ervaring met Power BI? Heb je ervaring met Analyse tools en Data Analyse? Kies dan de 3-daagse PL-300 training.

Heb je weinig tot geen ervaring met Power BI? Volg dan de 4-daage PL-300 training. De 3-daagse training is te beknopt wanneer je geen Power BI ervaring hebt en de slagingskans voor het bijbehorende examen ligt dan aanzienlijk lager.

Deze PL-300 trainingen zijn een geautoriseerde Microsoft trainingen die je kan afsluiten met het bijbehorende officiële examen. Deze training wordt gegeven bij SignOn door een officiële MCT (Microsoft Certified Trainer). Daarnaast is SignOn een officiële partner van Microsoft: Silver Partner – Data Analytics.

pl-300 training power bi certificaat

DA-100 Examen Certificaat Data Analytist AssociateWaar kan je het examen afleggen?

Het examen kan je afleggen op diverse locaties in Nederland en België of online. Wanneer je een training volgt via SignOn ICT Trainingen+ kan je ook een examenvoucher aanschaffen zo ben je in een keer klaar voor het afleggen van het examen. En ontvang je informatie over het aanmelden voor het examen.

Informatie over de PL-300 training

De training ter voorbereiding op het PL-300 xamen kan op 3 manieren worden gevolgd: online vanuit huis of kantoor, op onze trainingslocatie in Utrecht of incompany (bij jou op kantoor of andere gewenste locatie). Meer info over de trainingen

Vraag gratis folder aan over de PL-300 Training: