Power BI certificaat

Hoe heet het officiële Power BI certificaat?

Een officieel Power BI certificaat behaal je door het afleggen van een Microsoft examen. Dit examen heet ‘DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI’. Hiermee behaal je je Power BI certification.

Waarom een Power BI certificaat behalen?

Het DA-100 certificaat is populair onder data analisten en business intelligence professionals. Het geeft aan dat je een zeer bekwame BI professional bent en het is een waardevolle aanvulling op je CV.

De vraag naar personeel Data Analisten en BI Specialisten is momenteel groot. Deze vraag zal de komende jaren alleen maar toenemen. Daarom staat deze functies op de Krapteberoepenlijst van het UWV. Onderschrijf je Power BI vaardigheden en kennis met een DA-100 certificaat. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Hoe behaal je het Analyzing Data with Power BI (DA-100) certificaat?

Na het succesvol afleggen van het Analyzing Data with Power BI (DA-100) examen ontvang je het ‘Microsoft Certified: Data Analyst Associate’ certificaat.

examenWat houdt het DA-100 examen in?

Er worden 40 tot 60 meerkeuzevragen vragen gesteld en je hebt krijgt 180 minuten om het examen af te leggen. Het examen wordt in het Engels, Chinees, Koreaans of Japans afgenomen. Op de Microsoft website vind je een omschrijving van de inhoud van het examen.

Je mag het examen voor de Power BI certification in totaal 5 keer herkansen per jaar. Wanneer het je niet lukt om het examen de tweede keer te behalen, dan moet je 14 dagen wachten alvorens het nogmaals te proberen. Het is dus verstandig om goed beslagen ten ijs te komen.

Hoe weet je of je geslaagd bent?

Enkele minuten na het afleggen van het examen ontvang je een bericht met de melding dat je bent geslaagd of gezakt.

Hoe bereid je je voor?

Je kan een MOC training volgen die je voorbereidt op het examen. Deze training heet: Analyzing Data with Power BI (DA-100). De training duurt 4 dagen. Let op: Dit geeft de omvang van het examen aan.

MOC staat voor Microsoft Official Courses. Het is een geautoriseerde Microsoft training die je kan afsluiten met het officiële Microsoft DA-100 examen. Deze training wordt gegeven bij SignOn door een officiële MCT (Microsoft Certified Trainer). Daarnaast is SignOn een officiële partner van Microsoft: Silver Partner – Data Analytics.

DA-100 Examen Certificaat Data Analytist AssociateWaar kan je het examen afleggen?

Het examen kan je afleggen op diverse locaties in Nederland en België. Wanneer je een training volgt via SignOn ICT Trainingen+ kan je ook examenvoucher aanschaffen zo ben je in een keer klaar voor het afleggen van het examen. En ontvang je informatie over het aanmelden voor het examen.

Informatie over de DA-100 training

De training ter voorbereiding op het DA-100 examen kan op 3 manieren worden gevolgd: online vanuit huis of kantoor, op onze trainingslocatie in Utrecht of incompany (bij jou op kantoor of andere gewenste locatie). De online klassikale training die je vanuit huis of kantoor volgt is ook beschikbaar op zaterdag. Meer info over de training:

Bekijk DA-100 Analyzing Data with Power BI training.

Of vraag een gratis folder aan over de DA-100 Training: