Power BI certificaat

Hoe behaal je het Analyzing Data with Power BI (DA-100) certificaat?

Het DA-100 certificaat is populair onder data analisten en business intelligence professionals. Het geeft aan dat je een zeer bekwame BI professional bent en het is een waardevolle aanvulling op je CV. Het onderschrijft daarnaast je Power BI vaardigheden.

Na het succesvol afleggen van het Analyzing Data with Power BI (DA-100) examen ontvang je het ‘Microsoft Certified: Data Analyst Associate’ certificaat.

Wat houdt het DA-100 examen in?

Er worden 40 tot 60 meerkeuzevragen vragen gesteld en je hebt krijgt 180 minuten om het examen af te leggen. Het examen wordt in het Engels, Chinees, Koreaans of Japans afgenomen. Op de Microsoft website vind je een omschrijving van de inhoud van het examen.

Je mag het examen in totaal 5 keer herkansen per jaar. Wanneer het je niet lukt om het examen de tweede keer te behalen, dan moet je 14 dagen wachten alvorens het nogmaals te proberen. Het is dus verstandig om goed beslagen ten ijs te komen.

Hoe weet je of je geslaagd bent?

Enkele minuten na het afleggen van het examen ontvang je een bericht met de melding dat je bent geslaagd of gezakt.

Hoe bereid je je voor?

Je kan een MOC training volgen die je voorbereidt op het examen. Deze training heet: Analyzing Data with Power BI (DA-100). De training duurt 4 dagen. Dit geeft de omvang van het examen aan. MOC staat voor Microsoft Official Courses. Het is een geautoriseerde Microsoft trainingen die je kan afsluiten met het officiële Microsoft DA-100 examen. De training wordt gegeven door een officiële MCT (Microsoft Certified Trainer).

DA-100 Examen Certificaat Data Analytist AssociateHoe kan je je aanmelden voor het examen?

Microsoft werkt samen met Pearson Vue voor het afnemen van de examens. Dit kan op diverse locaties in Nederland en België. Hier kan je je aanmelden voor het examen. Wanneer je een training volgt via SignOn ICT Trainingen+ kan je ook examenvoucher aanschaffen zo ben je in een keer klaar voor het afleggen van het examen.

Informatie over de DA-100 training

De training te voorbereiding op het examen kan op 3 manieren worden gevolgd: online vanuit huis of kantoor, op onze trainingslocatie in Utrecht of incompany (bij jou op kantoor of andere gewenste locatie). De online klassikale training die je vanuit huis of kantoor volgt is ook beschikbaar op zaterdag. Meer info over de training:

Bekijk DA-100 Analyzing Data with Power BI training.