15

apr 24

3 redenen voor werknemers om een AI cursus te volgen

3 redenen voor werknemers om een AI cursus te volgen

Sinds 2023 kan je bij SignOn de cursus ‘Artificial Intelligence (AI) voor Bedrijven & Overheid’ volgen. Het is een populaire cursus en veel medewerkers van bedrijven en overheidsinstanties hebben deze cursus al gevolgd. Waarom is deze training zo populair en wat leer je in deze AI training? Onderstaand 3 redenen om deze cursus te volgen.

1. Implementeer AI op de juiste manier in je organisatie

De implementatie van AI-technologie in een organisatie is een omvangrijke taak. Het raakt verschillende afdelingen zoals: HR, sales, marketing, legal en ICT. Om AI op een juiste manier te implementeren moet er gebruik worden gemaakt van een gestructureerde aanpak.

In de training leer hoe je dit doet met behulp van het CRISP-DM framework. Dit model biedt een helder plan voor het ontwikkelen en implementeren van AI-projecten toegespitst op jouw organisatie.

2. Black Box versus White Box modellen

Voordat je AI verantwoord in jouw organisatie kunt gebruiken is het belangrijk om het verschil tussen het Black Box en White Box modellen te kennen.

Black Box modellen zijn complex en het besluitvormingsproces van deze AI modellen zijn niet inzichtelijk. De werking is niet transparant en deze modellen wekken hierdoor weinig vertrouwen. Er worden conclusies getrokken uit data, maar er is geen inzage in hoe deze conclusies tot stand zijn gekomen. Je kan niet blindelings beslissingen nemen op basis van de informatie uit Black Box modellen wanneer je niet weet hoe deze informatie tot stand komt.

Bij White Box modellen is de werking en besluitvorming begrijpelijk en inzichtelijk voor gebruikers. Hierdoor is het een verantwoordelijker model om te gebruiken voor organisaties.

3. Voldoe aan de AVG en wetgeving

Voordat kunstmatige intelligentie wordt toegepast in een organisatie moet eerst worden gekeken of de toepassing voldoet aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) en de aankomende EU AI Act. Deze regelgevingen beschermen de privacy van klanten, medewerkers en relaties en bieden een ethisch kader voor de ontwikkeling en implementatie van AI-systemen.

Wanneer AI wordt toegepast zonder naar deze onderdelen te kijken kan dit forse juridische gevolgen hebben.

 

Aan de slag met AI?

In de training ‘Artificial Intelligence (AI) voor Bedrijven & Overheid’ komen deze onderwerpen aan bod. Maar je krijgt ook inzicht in wat AI is, hoe het werkt en waar je het kan toepassen. Daarnaast leer je alles over de voordelen, nadelen en risico’s voor bedrijven en overheidsinstanties. Bekijk meer informatie en trainingsdata.

Of bekijk al onze AI trainingen. Wil je advies over welke AI training past bij jouw kennis en leerdoelen? Neem contact op voor vrijblijvend advies.