Power BI

Wat is het verschil tussen de DA-100 training en een reguliere Power BI training?

Deze vraag krijgen wij regelmatig. SignOn is een specialist op het gebied van Power BI Training. Wij geven, in eigen beheer ontworpen, trainingen voor Power BI beginners, gevorderden en experts. Daarnaast geven wij als Microsoft Silver Partner de officiële Microsoft Training DA-100. Die deelnemers voorbereid op de Microsoft Certificering. Welke training past bij jou en waarin verschillen deze trainingen eigenlijk?

Overzicht Power BI trainingen

Om te beginnen een overzicht van de Power BI trainingen bij SignOn:

Verschillen tussen de DA-100 en onze reguliere Power BI trainingen

Onderstaand een overzicht van de verschillen tussen de DA-100 (Analyzing Data with Power BI) training en onze reguliere Power BI trainingen.

da 100 training versus power bi cursus

Aantal trainingsdagen: 2 of 4

De DA-100 training duurt 4 dagen. Dit kunnen 4 achtereenvolgende dagen zijn of er zit een week tussen de trainingsdagen. Onze andere Power BI trainingen (Basis, Advanced, Expert) duren 2 dagen. Met altijd een week tussen de trainingsdagen in, zodat de de geleerde stof beter blijft hangen.

In 4 dagen leer je uiteraard meer dan in 2 dagen. Maar hier staat dus wel een grotere tijdsinspanning tegenover. Heb je minder tijd te besteden aan een training? Dan is de Power BI Basis training dus een betere keuze.

Kennisniveau: beginner, gevorderd of expert?

De DA-100 cursus is te vergelijken met de Power BI Basis i.c.m. Power BI Advanced training. Onze Power BI Expert training is bedoeld voor gebruikers met veel ervaring. En behandeld onderdelen die op de andere trainingen (inclusief de DA-100) niet aan bod komen.

Wat is je doel?

Wil je leren werken met Power BI? Dat leer je in alle Power BI trainingen en ook in de DA-100 training.

Maar de DA-100 training is wel specifiek bedoeld om deelnemers voor te bereiden op het DA-100 examen, waarmee je de officiële Microsoft certificering “Microsoft Certified Data Analyst” kan behalen.

Na het volgen van de Power BI Basis of Advanced training ontvang je een certificaat van deelname. Maar er is geen examen aangekoppeld. Uiteraard heeft de officiële certificering meer waarde op je CV. Wil je dus specifiek je Power BI kennis aantonen om een (andere) baan te krijgen, dan is de DA-100 de beste keuze.

Wil je gewoon goed leren werken met Power BI in je huidige functie, en wil je geen examen doen, dan is de DA-100 minder logisch. De DA-100 training is overigens geen verplichting voor het examen. Iedereen kan examen doen. Dus ook na de andere trainingen kun je besluiten het Microsoft Examen te doen. Al zul je dan waarschijnlijk op een paar onderdelen wat zelfstudie moeten doen.

Lesstof

De DA-100 training bereid je voor op het examen voor de Microsoft Certified Data Analyst Associate certificering. Dit specifieke doel van deze training bepaalt natuurlijk ook de inhoud. Voor het DA-100 examen moet je over alle onderdelen van Power BI kennis hebben. De inhoud van deze training is heel breed en er wordt veel informatie behandeld. Een nadeel hiervan is dat er ook onderwerpen aanbod komen die in de praktijk nauwelijks voorkomen.

Zo worden er premium features zoals bijvoorbeeld ‘Paginated Reports’ behandelt omdat ze op het examen voorkomen. Maar er zijn weinig deelnemers die deze features in de praktijk (kunnen) gebruiken. Doordat er veel onderwerpen worden behandeld gaat de training minder diep in op de onderwerpen. De expressie taal DAX bijvoorbeeld is maar een heel beperkt onderdeel van het DA-100 examen. Terwijl het beheersen van die taal een belangrijke vaardigheid is als je met Power BI werkt.

De DA-100 training is over het algemeen minder praktijkgericht, het gaat bij deze training niet alleen om praktische vaardigheden maar ook algemene kennis over Power BI. De inhoud van de DA-100 wordt verder bepaald door Microsoft. Onze trainers kunnen hier weinig in aanpassen. Hierdoor is het lastiger tijdens de training in te spelen op de specifieke wensen en het niveau van deelnemers.

In de Power BI Advanced training gaan we veel dieper in op het werken met DAX dan tijdens de DA-100. Daarnaast worden er in de Basis, Advanced en Expert trainingen meer gericht op de dagelijkse praktijk. Er zijn praktijkgerichte oefeningen en kan meer worden toegespitst op wensen en vragen van deelnemers. De docenten werken ook in de dagelijkse praktijk met Power BI en kunnen hierdoor veel voorkomende problemen en vragen aankaarten.

Voorkennis en tempo

De DA-100 en Power BI Basis training zijn beide geschikt voor mensen met weinig tot geen specifieke Power BI voorkennis. Al is het voor beide trainingen wel handig als je al ervaring hebt met data-analyse en met Excel.

Bij de DA-100 cursus ligt het tempo wel hoog voor mensen die geen relevante ervaring hebben. Daarom adviseren wij deze deelnemers voor het examen enkele weken praktijkervaring op te doen.

Over SignOn ICT Trainingen+

Wij zijn Microsoft Partner | Silver Data Analytics. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen m.b.t. Power BI en big data. Daarnaast worden onze trainingen gegeven door Microsoft Certified Trainers. Deze gekwalificeerde trainers voldoen qua kennis en kunde aan de voorwaarden van Microsoft.

Advies

Er zijn dus veel factoren te overwegen bij je keuze. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met ons voor advies of bij vragen. Bel (+31) 020 – 820 83 62, mail naar [email protected] of gebruik ons contactformulier.