Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) incl. Examen | SignOn.nl

Ik ben op zoek naar

Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) incl. examen

  • trainings duur 5 dagen
  • trainings prijs
    Per deelnemer: 2.725,00 excl. BTW
  • max aantal deelnemers Max 16 deelnemers
  • Incl. examen
  • Ervaren trainers
  • Online of Klassikaal
  • StartGarantie
  • Unieke nazorg

Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) incl. examen

  • Microsoft Partner – Silver Data Analytics

    SignOn bezit de status Microsoft Partner – Silver Data Analytics en toont daarmee aan dat de kennis, vaardigheden en prestaties van een bijzonder hoog niveau zijn. We laten hiermee zien volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken over Microsoft Power BI en Big Data.
  • Microsoft Certified Trainers

    Onze Microsoft Certified Trainers (MCT) zijn experts in hun vakgebied en gecertificeerd volgens de voorwaarden van Microsoft. Naast het geven van trainingen werken ze ook in projecten en kennen als geen ander de dagelijkse praktijk. Daardoor weten zij waar cursisten dagelijks mee te maken krijgen en tegen aan kunnen lopen. Zij gebruiken hun praktijkervaring ter verrijking van de theorie in de klas.
  • Cedeo erkenning: wat betekent dit voor u?

    Cedeo is een begrip als het gaat om opleidingen. Er zijn circa 300 Cedeo-erkende instituten in Nederland. Met een keuze voor een Cedeo-erkende leverancier weet u daarom zeker dat u een keuze maakt voor één van de betere opleidingsinstituten.
  • SignOn en het UWV

    SignOn ICT Trainingen+ is erkend scholingspartner van het UWV. SignOn ICT Trainingen+ is één van de weinige ICT opleidingen organisaties die door het UWV erkend is om opleidingen te verzorgen om mensen weer te helpen bij het terugkeren in het arbeidsproces.

Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) incl. examen

Deze 5-daagse Vakopleiding Functioneel Beheer voorziet de moderne functioneel beheerder van handvatten, tools en skills om meer impact te maken in de dagelijkse praktijk. De Vakopleiding wordt gekenmerkt als praktijkgericht, interactief en hands-on.

De trainers komen uit de praktijk en weten als geen ander welke praktische vaardigheden, tools en skills jij als functioneel beheerder nodig hebt om hedendaagse problemen op te lossen.

Na afloop van de training ontvangt je een voucher voor het bijbehorende examen.

Voor wie?

De Vakopleiding Functioneel Beheer is geschikt voor beginnende en ervaren functioneel beheerders. Dankzij de praktische aard van de opleiding onderscheidt deze opleiding zich van andere opleidingen voor Functioneel Beheer. Tijdens de opleiding wordt elke situatie benadert vanuit de functioneel beheerder. En dus niet vanuit een theoretisch model. Je krijgt oplossingen aangereikt voor problemen en situaties waarmee je dagelijks te maken hebt of krijgt.

Wat levert deze opleiding jou op?

Aan het eind van de Vakopleiding Functioneel Beheer kan je:

  • Beter je rol, taken, en verantwoordelijkheden definiëren
  • Weet je wat moet je weten en over welke capaciteiten moet je beschikken
  • Een ideaal team beschrijven en kan je er (ook zonder manager) voor zorgen dat jouw team sterk en wendbaar is
  • De voor- en nadelen beschrijven van een functioneel beheerder in een organisatie
  • Gebruik en beheren van de informatievoorziening.
  • Methodes toe passen om een probleem, project of wijziging op een gestructureerde manier aan te pakken.
  • Grip krijgen op de invloeden van binnen en van buiten
  • Een impactanalyse te maken
  • Prioriteiten te managen
  • Functioneel ontwerp (FO) opstellen
  • Werken binnen de testfase, acceptatiefase en de implementatiefase

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis benodigd. Twijfel je of deze training past bij jouw wensen en/of kennis en vaardigheden? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

Taal

Deze training wordt in het Nederlands gegeven. De lestijden zijn van 9.00 tot 16.30.

Lesmateriaal

Bij deze cursus ontvang je bijpassend lesmateriaal.

Inclusief examen

De Vakopleiding Functioneel Beheer wordt afgesloten met een EXIN-examen. Het examen toetst vooral je praktische vaardigheden. Bij goed gevolg ontvang je het certificaat Functioneel Beheer Specialist. De certificering is gebaseerd op e-CF. Het e-CF is een gemeenschappelijk Europees kader voor ICT-professionals.

Vervolgtraining

Hierna je kennis verder uitbreiden? Bekijk onze BiSL trainingen.Wij zijn blij met jou als loyale cursist. Daarom ontvang je op al onze trainingen automatisch 5% loyaliteitskorting op je factuur, wanneer je inschrijft voor een volgende training.

 

 

EXIN® is een geregistreerd handelsmerk. Vakopleiding functioneel beheer® is een geregistreerd handelsmerk van VFB Academy. Deze training wordt geleverd door Skillsoft Global Knowledge, een geaccrediteerde partner van VFB Academy.

Lesprogramma

Module 1 – Wat is functioneel beheer?

Deze module draait om jou: de functioneel beheerder. Wat is je rol, wat zijn je taken en verantwoordelijkheden, wat moet je weten en over welke capaciteiten moet je beschikken? Hoe ziet het ideale team eruit en hoe kun je er (ook zonder manager) voor zorgen dat jouw team sterk en wendbaar is?
Ten slotte staan we stil bij de positie van functioneel beheer binnen de organisatiestructuur. Welke mogelijkheden zijn er om functioneel beheer een plek te geven in de organisatie en wat zijn de voor- en nadelen van elke variant? Met welke belanghebbenden krijg je te maken en hoe kun je je als functioneel beheerder beter profileren?

Module 2 – Gebruik van de informatievoorziening.

Vanaf nu gaan we dieper in op het vakgebied van functioneel beheer. De verantwoordelijkheidsgebieden die in module 1 zijn geïntroduceerd dienen daarbij als uitgangspunt.

In deze module kijken we naar het proces Gebruiken. Gebruiken heeft betrekking op het ondersteunen van de gebruikersorganisatie om de bestaande informatievoorziening zo goed mogelijk te kunnen benutten. Het doel is ervoor te zorgen dat de gebruikersorganisatie effectief en efficiënt kan werken met de bestaande informatievoorziening.

Module 3 – Beheren van de informatievoorziening.

Het proces Beheren heeft betrekking op het onderhouden van de bestaande informatievoorziening, zodat continuïteit, veiligheid en betrouwbaarheid van die informatievoorziening wordt gewaarborgd. In de praktijk zien we dat het proces Beheer grotendeels reactief wordt uitgevoerd, terwijl proactief beheer effectiever zou zijn.

Module 4 – Is het systeem nu zo traag of ligt het aan mij?

Herkenbaar voor elke functioneel beheerder: eindgebruikers die het systeem of de applicatie als ‘traag’ ervaren. Wanneer is een applicatie te traag? Wanneer wordt het punt bereikt dat eindgebruikers gaan klagen? Dergelijke vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden, want het gaat om de subjectieve beleving van de eindgebruiker. In deze module leren wij je methodes toe te passen om een probleem, project of wijziging op een gestructureerde manier aan te pakken.

Module 5 – Grip krijgen op de invloeden van binnen en van buiten.

Triggermanagement: Om goed zicht te krijgen op wat er speelt binnen een organisatie en welke zaken invloed hebben op de informatievoorziening, is het essentieel afspraken te maken over de afhandeling van triggers. Maar wat zijn triggers en hoe ga je ermee om?
Aan het einde van deze module hebben we met een tool uit Hét handboek voor de functioneel beheerder een proces gemodelleerd voor de afhandeling.

Module 6 – Wat is de impact?

Nadat de triggers in het verzamelproces zijn vastgelegd en een eerste ‘triage’ hebben gekregen, volgt het vertaalproces. Elke trigger moet verder worden uitgewerkt en uitgeschreven, waarbij het doel, de waarde, de impact, de prioriteit, de belanghebbenden en een mogelijke oplossing voor de informatievoorziening aan bod komen. Om de impact te kunnen bepalen zal er dus een uitgebreide impactanalyse gemaakt moeten worden.

Module 7 – We kennen de impact, en nu?

De prioriteit van een trigger is afhankelijk van het doel en de impact van die trigger. Het doel is de eerste as waarlangs de trigger gelegd moet worden, pas daarna volgt de impact. De functioneel beheerder bepaalt de prioriteit niet alleen: ook de belanghebbenden moeten daarbij worden betrokken.
Hoe bepaal je de prioriteit? Dit is dus afhankelijk van het doel en de impact, waarbij we de impact splitsen in de impact op de business en de impact op IT. In volgorde van belangrijkheid: eerst het doel, dan de impact op de business en daarna pas de impact op IT.
Je leert werken met nog een tool uit Hét handboek voor de functioneel beheerder: FMEA, waarmee je op basis van risico’s de prioriteit kunt bepalen.

Module 8 – We kennen de impact en de prioriteit: Bouwen maar!

Een trigger vraagt om een aanpassing van de informatievoorziening, geregisseerd door de functioneel beheerder. De realisatie van die aanpassing is een primaire verantwoordelijkheid van de functioneel beheerder. De uitvoering van de realisatie ligt vooral bij de ICT-afdeling of de externe ICT-leveranciers.
Op basis van de trigger leer je een helder functioneel ontwerp (FO) op te stellen. De trigger bevat veel elementen die in een FO terecht kunnen komen. Vanuit die basis kun je het ontwerp aanvullen door te kiezen voor een oplossingsrichting en die oplossing verder uit te werken.

Startdata Locatie
Startdatum: 08 nov. 2023
Toon rooster
Nieuwegein Taal: NL
Startgarantie
Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • wo 08 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 15 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 22 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 29 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 06 dec. 2023 09:00 - 16:30
Locatie:
3438 MR Nieuwegein
Startdatum: 08 nov. 2023
Toon rooster
Online hybride training (combi op locatie en online) Taal: NL
Startgarantie
Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • wo 08 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 15 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 22 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 29 nov. 2023 09:00 - 16:30
  • wo 06 dec. 2023 09:00 - 16:30
Locatie: Virtual Training Centre
Online hybride training (combi op locatie en online)

Kosten: Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®)

Kosten per deelnemer: € 2.725,00 excl. BTW
Examen upgrade: € 0,00
Max. deelnemers: 16

Geen bijkomende kosten

De genoemde cursustarieven zijn per persoon, exclusief 21% BTW (Btw-nummer wordt vermeld op de factuur), inclusief alle actuele lesmaterialen, een naslagwerk (Pdf) en een certificaat van deelname. Er zijn dus geen bijkomende kosten achteraf.

In-company groepstarief

Als je je aanmeldt met een groep van vijf of meer personen voor een cursus op je bedrijfslocatie (in-company), dan kunnen wij een aantrekkelijk groepstarief aanbieden. Voor informatie over onze groepstarieven kun je telefonisch via 020 – 820 83 62 contact opnemen of gebruik ons contactformulier.

Goed om te weten

Werkgevers
Als werkgever kun je de volledige opleidingskosten voor werknemers aftrekken als bedrijfskosten. Dit geldt voor de opleiding zelf, maar ook voor andere kosten als boeken, inschrijfgeld, administratiekosten, het certificaat of extra begeleiding. Bij SignOn zijn al deze kosten al bij de prijs inbegrepen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via [email protected] of bel ons op 020 – 820 83 62.

Lesmethodes

Kies de lesmethode die het best bij je past. Deze training kun je op de volgende manieren volgen:

  • Online hybride training (combi op locatie & online)

    Deze training vindt plaats via Zoom met een live trainer. Het is een combinatie van een klassikale training op locatie en een online training.
  • Klassikaal op locatie

    Deze training wordt gegeven op verschillende trainingslocaties in Nederland. Net als bij de Virtual Classroom training zijn er medewerkers van verschillende bedrijven aanwezig. Volledig verzorgd, inclusief uitgebreide lunch.

    Handig! Wil je na je inschrijving toch wisselen van lesmethode? Maak dan gebruik van onze SwitchGarantie. Je kunt dan gratis, tot 3 werkdagen voor aanvang van de cursus, wisselen van lesmethode.
  • In-company / Maatwerk

    In een op maat gemaakte training wordt alleen datgene behandeld dat relevant is voor jouw werksituatie en/of bedrijf. Dit maakt deze training zeer effectief. Beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de korting wel oplopen tot 50% t.o.v. de Klassikale Training. Meer info of scherpe offerte aanvragen.

Incompany-training

SignOn is gespecialiseerd in trainingen op maat. Uiteraard kunnen wij de inhoud van de training aan uw wensen aanpassen. U krijgt dan een praktijkgerichte maatwerktraining waar u direct van profiteert. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany-trainingen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen - Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) incl. examen



    • Download brochure

    • Hidden

    Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

    Meer informatie nodig?

    We helpen u graag verder