fbpx

Ik ben op zoek naar

BiSL Foundation Training

 • trainings duur 2 dagen
 • trainings prijs855,- excl. BTW per deelnemer
 • max aantal deelnemers Max 10 deelnemers
 • Inclusief lesmateriaal
 • Klassikale training
 • Inclusief certificaat
 • Unieke nazorg
 • In-company

BiSL Foundation Training

Training BiSL® Foundation

In deze training BiSL Foundation brengen we je de basisbegrippen, framework en werking van BiSL® bij. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat BiSL® is en op hoe dit een rol kan spelen binnen jouw eigen organisatie.

Wij bereiden je training BiSL Foundation grondig voor. Samen met jou stellen we concrete leerdoelen vast. Onder leiding van een zeer ervaren en geaccrediteerde trainer leer je wat BiSL® is.

Daarnaast zijn er praktijkgerichte oefensituaties, waarbij je aan de slag gaat met de concepten van BiSL®. De training BiSL Foundation wordt afgesloten met een examen.

Na het volgen van de training BiSL Foundation ben je in staat:

 • Te onderkennen wat procesmatig werken inhoudt voor een organisatie
 • De onderlinge verhoudingen tussen functioneel-, applicatie- en technisch beheer te verwoorden in relatie tot BiSL®, ASL® en ITIL®
 • De verschillende processen op de richtinggevende, sturende en uitvoerende niveaus te herkennen.
 • De basisbegrippen van BiSL® te herkennen, te begrijpen en te plaatsen in de dagelijkse praktijk rond de informatievoorziening in een organisatie
 • Concrete handvatten voor de toepassing van BiSL® in jouw organisatie

Binnen de huidige, complexe markt is een goed functionerende IT en informatievoorziening van cruciaal belang voor het behalen van de organisatiedoelstellingen. BiSL® is het framework om de bedrijfsprocessen te ondersteunen. Om te leren hoe je deze aansluiting kunt maken, is het volgen van de training BiSL Foundation bij SignOn de juiste keuze.

BiSL® Foundation Examen en APMG certificering

Deze training bereidt je uitstekend voor op het examen BiSL® Foundation. Dit is een multiple-choice examen van 60 minuten en 40 vragen. Bij 26 of meer goede antwoorden ben je geslaagd. Voor het succesvol afleggen van het BiSL® Foundation examen moet u rekening houden met 10 zelfstudie-uren. De examenspecificaties zijn door APGM afgegeven en bieden u een erkende APMG certificering. Het BiSL-examen kun je aansluitend op de tweede trainingsdag op jouw bedrijfslocatie (in-company) afleggen. Ook is het mogelijk het examen op een ander moment bij één van de examenlocaties van APMG of het EXIN af te leggen.

Voor wie?

De training BiSL Foundation richt zich op ICT-professionals. Ddie in de dagelijkse praktijk met informatiemanagement (dienstverlening) bezig zijn. Dit zijn Functioneel beheerders, Business Systems Administrators, Super Users, Informatie-architecten, Corporate Information Officers, Service Managers, Informatie Managers en de Business Unit Managers die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van het functioneel beheer.

Voorkennis

Enige ervaring binnen een Business Informatiemanagement-omgeving is een pré.

Taal

De standaard voertaal tijdens de training is Nederlands. In-company maatwerktrainingen kunnen we in het Nederlands of Engels verzorgen. De software kan Nederlands- of Engelstalig zijn.

Trainingsvormen

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: virtual classroom (online training), klassikale training of in-company training.

 • Online training
  De Online trainingen kun je volgen in je eigen omgeving met een live trainer. Technisch gezien kan iedereen de trainingen volgen. Je hebt nodig: een laptop/PC monitor bij voorkeur 15″ of groter en een goede internetverbinding. De trainer kijkt mee op jouw scherm om al jouw vragen te kunnen beantwoorden. Bij Online trainingen ontvang je dezelfde kwaliteit en service die je van ons gewend bent.  Bekijk hier de trainingsdata en schrijf je direct in. Je ontvangt ook bij deze training 12 PE-punten.
 • Klassikale training
  Bij deze klassikale training zijn medewerkers van verschillende bedrijven aanwezig. Daardoor kun je al deelnemen vanaf 1 persoon, en profiteer je toch van een aantrekkelijk groepstarief. Volledig verzorgd, inclusief een uitgebreide lunch. Bekijk hier de trainingsdata en schrijf je direct in.
 • In-company maatwerk
  Onze in-company Power BI cursus wordt specifiek op jouw onderneming toegespitst. De ervaren en gespecialiseerde trainer(s) behandelen alleen datgene wat voor jouw werksituatie belangrijk is. Dat maakt onze maatwerk trainingen effectief. Voor informatie over de in-company maatwerk training kun je contact opnemen en een offerte aanvragen via deze link of telefonisch via 020-820 83 62.

Exclusieve nazorg

Loop je na een training bij de dagelijkse werkzaamheden tegen vragen aan? Dan kun je contact opnemen met jouw BiSL Foundation trainer via support@signon.nl. Je ontvangt dan antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Of wil je weten of deze BiSL Foundation cursus aansluit bij jouw kennis en wensen? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

Gerelateerde trainingen

Na het volgen van de training ‘BiSL Foundation’ kun je deze gerelateerde trainingen volgen.

Deze trainingen richten zich op het technisch- en applicatiebeheer van informatiesystemen. Informatiemanagement vervult de brugfunctie tussen deze twee disciplines, waardoor kennis van deze beheerdomeinen zeer wenselijk is.

BiSL® is a Registered Trade Mark of ASL BiSL Foundation.

Inhoud

Lesprogramma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie BiSL® raamwerk
 • Achtergrond en doel van business informatiemanagement
 • De rol en positionering van business informatiemanagement
 • Uitvoerende processen zoals gebruiks- en functionaliteitenbeheer
 • Sturende processen
 • Richtinggevende processen en het opstellen van strategieën voor de organisatie en de informatie
 • Verbindende processen
 • Het ontwerpen van een BiSL® proces
 • Onderdelen van het procesontwerp
 • Aspecten van het Plan van aanpak
 • Inrichten van de beheerorganisatie
 • Aansturen van en grip hebben op de beheerorganisatie
 • Relaties naar andere beheervormen (ASL®, ITIL®)
 • Invoering en gebruik BiSL®
 • Examenvoorbereiding
  • Examentraining BiSL Foundation
  • Tips & tricks voor het lezen en interpreteren van vragen
  • Praktische informatie over het examen
 • Examen

Lesmateriaal en naslagwerk

SignOn gebruikt het meest actuele en geaccrediteerd BiSL® lesmateriaal, dat perfect aansluit op de exameneisen.

Officieel certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het officiële certificaat ‘BiSL® Foundation’ van SignOn.

Exclusieve nazorg

Loopt u na een training bij uw dagelijkse werkzaamheden tegen vragen aan? Dan kunt u contact opnemen met uw trainer via support@signon.nl. U ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze aanvullende nazorgservice is uitsluitend voor ex-deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020-820 83 62.

Gerelateerde trainingen

Na het volgen van de training ‘BiSL Foundation’ kunt u gerelateerde trainingen volgen.

Deze trainingen richten zich op het technisch- en applicatiebeheer van informatiesystemen. Informatiemanagement vervult de brugfunctie tussen deze twee disciplines, waardoor kennis van deze beheerdomeinen zeer wenselijk is.

BiSL® is a Registered Trade Mark of ASL BiSL Foundation.

Kies een startdatum: BiSL Foundation Training

Startmoment Locatie

Geen geplande trainingen

Wilt u deze training toch volgen neem dan gerust contact met ons op
of vraag een in-company training aan.

Kosten

Kosten training BiSL Foundation

Kosten per deelnemer: € 855,- excl. BTW
BiSL Foundation examen: € 180,- excl. BTW

Het actuele en geaccrediteerde BiSL® lesmateriaal, de lunch, koffie/thee en het officiële BiSL Foundation certificaat zijn inbegrepen in de prijs. Bovendien kunnen cursisten die een training bij ons hebben gevolgd, een beroep doen op onze exclusieve nazorgservice. Er zijn dus geen bijkomende kosten achteraf. De prijs van de training is exclusief 21% BTW. Het BTW-nummer staat vermeld op de factuur.

Goed om te weten

Fiscaal aftrekbaar

De overheid stimuleert kennis en kunde in Nederland. Daarom zijn de cursussen van SignOn (deels) fiscaal aftrekbaar. Hoeveel u mag aftrekken hangt af van uw situatie. Wilt u meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Werkgevers

Als werkgever kunt u de volledige opleidingskosten voor uw werknemers aftrekken als bedrijfskosten. Dit geldt voor de opleiding zelf, maar ook voor andere kosten als boeken, inschrijfgeld, administratiekosten, het certificaat of extra begeleiding. Bij SignOn zijn al deze kosten al bij de prijs inbegrepen.

Particulieren

Als u op eigen kosten een opleiding volgt, is deze vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zo blijft doorleren betaalbaar. De opleiding of cursus moet wel relevant zijn voor uw huidige of toekomstige werk. Als u meer dan € 250,- uitgeeft aan verplichte kosten voor een relevante opleiding of cursus, kunt u maximaal € 15.000,- aftrekken. Kijk op de website van de Belastingdienst.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020 – 820 83 62.

Incompany-training

SignOn is gespecialiseerd in trainingen op maat. Uiteraard kunnen wij de inhoud van de training aan uw wensen aanpassen. U krijgt dan een praktijkgerichte maatwerktraining waar u direct van profiteert. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany-trainingen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen - BiSL Foundation Training


Op uw bedrijfslocatie in heel Nederland

Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Heerlen, Hilversum, Hoorn, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

beste opleider van Nederland
 • SignOn check Uitgeroepen tot beste opleider
 • SignOn check De beste trainers
 • SignOn check Inclusief digitaal naslagwerk
 • SignOn check Inclusief certificaat
 • SignOn check Unieke nazorg
 • SignOn check We vragen deze gegevens om de inschrijving te verwerken.
 • SignOn check Je gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 • Lees ons privacybeleid voor meer informatie.
Run 4 School

Bij afname van een training geeft u kinderen in Zuid-Afrika een kans om te leren. Voor elke afname doneren wij aan Run4Schools.

Lees hier meer over Run4Schools

Meer informatie nodig?

We helpen u graag verder