Power BI

Power BI trainingen en het STAP-budget. Kun je het STAP-budget gebruiken voor een Power BI training?

Ja, je kunt het het STAP-budget gebruiken voor een Power BI cursus. Alle werkzoekenden en werkenden in Nederland kunnen gebruikmaken van dit budget ter waarde van €1.000,- incl. BTW per jaar. De overheid wil stimuleren dat werkenden, ook ZZP-ers, en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen om een goede positie op de arbeidsmarkt te behouden. En een Power BI training valt hier zeker onder. Steeds meer bedrijven gebruiken Power BI en vragen hier ook om in vacatures.

Kan je het STAP-budget bij elke Power BI opleider gebruiken?

Nee, dat kan helaas niet. De opleider moet in het STAP-scholingsregister staan. Een van deze eisen is dat een opleider CEDEO-gecertificeerd is. SignOn ICT Trainingen+ is in het bezig van een CEDEO certificaat en staat in het STAP-scholingsregister.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

1. Controleer of je in aanmerking komt voor het STAP-budget

Beantwoord enkele vragen en kom erachter of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget: Doe de test!

2. Kies een Power BI training

Let op: de cursus die je wilt volgen moet 4 weken ná de aanvraagdatum van jouw STAP-budget starten. Dus als je op 1 juli 2022 STAP-budget aanvraagt mag de cursus pas vanaf 30 juli 2022 plaatsvinden. En de training moet binnen 3 maanden na het aanvraagtijdvak plaatsvinden.

3. Meld jezelf aan voor een van deze trainingen

Na je aanmelding kun je je STAP-aanmeldingsbewijs bij ons gratis aanvragen. Dit bewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij het UWV. Let op: kost de training meer dan € 1.000,- incl. BTW dan ontvang je van ons een factuur voor het restbedrag.

4. Vraag tijdig STAP-budget aan

Het STAP-budget was tijdens de eerste aanvraagperiode snel vergeven. Dus wees er bij de volgende aanvraagperiodes snel bij. Bekijk onderstaand een overzicht van de nieuwe aanvraagperiodes:

  1. Maandag 2 mei 2022 om 10:00
  2. Vrijdag 1 juli 2022 om 10:00
  3. Donderdag 1 september 2022 om 10:00
  4. Dinsdag 1 november 2022 om 10:00

Login het bij het UWV met je DigiD en dien je aanvraag in

5. Na goedkeuring van het UWV kun je je Power BI cursus volgen!

Deze goedkeuring volgt redelijk snel na je aanvraag.

Waarom een Power BI cursus volgen bij SignOn ICT Trainingen+?

We staan bekend om onze Power BI trainingen. Ze zijn praktijkgericht en worden gegeven door ervaren en enthousiaste trainers. Daarnaast zijn deelnemers enthousiast over onze unieke Blended Learning methode. Ze geven ons gemiddeld een 9,4.

Een greep uit de reviews:

“Lesmateriaal is goed, de trainer is prettig, deskundig en enthousiast. De trainer kan goed motiveren, maakt wat moeilijk lijkt gemakkelijk te begrijpen en is geduldig. Ik ben uiterst tevreden over SignOn en de trainer. De volgende keer zal ik er zeker weer voor SignOn kiezen en ook anderen adviseren om het bij SignOn te doen.”
Tim Engelhart

“Prima training, uitstekende leraar. Legt de onderwerpen duidelijk uit. Training is goed te doen zonder voorkennis. Het lesmateriaal is uitstekend en in duidelijke taal geschreven. De cursus werd gegeven op een toplocatie.”
Bernadette van der Ven

“We zijn sinds kort bezig met Data Warehousing, dit wordt tegenwoordig gevraagd om concurrerend te blijven. We willen enkele medewerkers de mogelijkheid geven om rapportages te bouwen, voorheen werd dit door specialisten gedaan, maar dit is niet meer van deze tijd, je kunt het ook intern af. We hebben voor SignOn gekozen vanwege de unieke nazorg en de beschrijving van de Power BI training, dit sprak ons aan! De Online leeromgeving als ondersteuning van de klassikale training is makkelijk. Je kunt onderwerpen eenvoudig terugzoeken en je voorbereiden op de training.
Ik beveel deze training zeker aan”
Adriaan van Amstel

Bekijk alle reviews

Bekijk ook de video: Hoe vraag ik STAP-budget aan voor Power BI