02

jul 18

Power BI: 10 redenen om te gebruiken

Wie denkt dat Business Intelligence alleen is weggelegd voor whizzkids en corporates heeft het mis. Microsoft heeft een nieuwe game changer in het leven geroepen: Power BI. Met Power BI als krachtige Business Intelligence tool kijk je niet meer naar cijfers van het verleden maar geef je echte inzichten aan de toekomst van je organisatie. Power BI gaat de dagelijkse werkzaamheden voor jou als financial aanzienlijk veranderen, net zoals Excel dat deed in 1985.

1. Dashboard

Met alle KPI’s op een plaats geeft een Power BI dashboard direct een snapshot van jouw belangrijkste stuurinformatie. Power BI haalt de informatie op en presenteert dit levendige dashboard waar je met een klik door kunt gaan naar het onderliggende niveau.

2. Anywhere, anytime data analysis

Met Power BI is jouw bedrijfsinformatie 24/7 beschikbaar en up-to-date. De data uit de databronnen binnen jouw organisatie of in de cloud is via het device van jouw keuze: PC, tablet of smartphone altijd binnen handbereik. Je hebt altijd en overal direct inzicht.

3. Self-service

Het is niet meer nodig om IT te belasten met de opzet het dagelijkse gebruik van Power BI. Na een simpele gebruikerstraining zijn business users zelf in staat om data te benaderen en om te zetten naar sprekende rapportages en dashboards. Hiermee zorgt Power BI echt voor efficiency, kosten reductie en snelheid als het gaat om management rapportages binnen je organisatie.

4. Connectors

Power BI heeft out-of-the-box dashboards en report packs voor veel gebruikte systemen en platformen zoals

  • Microsoft Azure
  • Zendesk / Mailchimp
  • Microsoft Dynamics CRM
  • SalesForce
  • Google Analytics. etc.

5. Power BI is in the cloud

Power BI is vanaf de grond af aan opgebouwd met de cloud in het achterhoofd. Het gebruikt alle modern HTML5 technieken om moeiteloos te kunnen werken met elke browser en op elk device.

6. Power BI heeft een mobile app

Power BI heeft native apps voor Android smartphones en tablets, iOS devices, en Windows 10 devices. Je kunt een van deze apps gratis downloaden (via appstore Apple / Google)

7. Power BI is goedkoop

Power BI en Power BI Desktop zijn gratis in gebruik. Je kunt een 60-day free trial uitproberen van Power BI Pro. Na die tijd kost Power BI Pro € 8,40 per gebruiker per maand of zit als onderdeel al in Office 365 licentie.

8. Power BI is makkelijk in gebruik

Iedereen die op een knop kan klikken kan omgaan met een Power BI report of dashboard. Via eenvoudige drag-en-drop mogelijkheden kies je eenvoudig met welke visual je de data wilt laten zien.  In minuten is je eerste dashboard al klaar voor gebruik. Klik op een categorie / vertegenwoordiger / artikelgroep / land etc. en je dashboard verandert direct mee.

9. Power BI grote gebruikers community bepaalt wat belangrijk is

In plaats van alleen maar bouwen waarvan Microsoft denkt dat gebruikers het nodig hebben, wordt de Power BI gebruikers community geraadpleegd voor ideeën. Iedereen kan zich aanmelden om nieuwe ideeën aan te dragen of om te stemmen op nieuwe ideeën om het product te verbeteren.

10. Gartner en Microsoft

Gartner heeft Microsoft gepositioneerd als leider op het gebied van BI and Analytics Platforms voor het 10e jaar op rij. Deze beoordeling wordt grotendeels gedreven door wat Microsoft op dit moment doet op het gebied van Power BI.

Download Powerbi hier of volg de volgende link voor meer informatie over onze cursussen Power Bi.