20

apr 11

Ontwikkeling van personeel

Het bieden van scholing aan werknemers werkt motiverend en is ook goed voor de ontwikkeling van het bedrijf. Voor een werknemer is het prettig te weten hoe zijn carrière binnen een organisatie eruitziet. De ondernemer beschikt over beter gekwalificeerd personeel.

Belangrijke redenen om te investeren in de scholing van medewerkers zijn:

  • de medewerkers kunnen door scholing beter omgaan met veranderingen in het bedrijf (bijvoorbeeld productieprocessen, administratieve processen);
  • scholing voorkomt dat medewerkers ‘vastroesten’ in een bepaalde functie,
  • door opleiding en training kan er bij medewerkers een andere visie op het werk en de werkzaamheden ontstaan;

Motiverend

Vrijwel iedere medewerker heeft er behoefte aan zichzelf te ontwikkelen. Door een opleiding of training te volgen neemt het gevoel van eigenwaarde toe. En het werkt motiverend als een werknemer een concreet doel heeft om naartoe te werken als er bepaalde competenties nodig zijn voor een hogere functie. Dit resulteert in tevreden werknemers, die hun werk met meer plezier en motivatie verrichten. En die daardoor minder snel de behoefte hebben van baan te wisselen.

Gericht opleiden

Het employabilityprincipe gaat ervan uit dat werknemers hun leven lang blijven leren. Werknemers ontwikkelen voortdurend hun persoonlijke of professionele competenties. Het kan interessant zijn de aangeboden opleidingen af te stemmen op de diversiteit onder de personeelsleden. Bij de een past bijvoorbeeld een leerwerktraject, de ander is meer gebaat bij een geïntegreerde vak- en taalopleiding.