22

jul 19

Trainer in het spotlicht: Frank Govers

Trainer Frank Govers - Project | Office 365 | Sharepoint | Access | Word | VBA

Steevast krijgt onze veelzijdige trainer Frank hoge waarderingscijfers van deelnemers aan zijn SignOn-trainingen. Hij beheerst meer dan dertig (!) softwarepakketten en is zo enthousiast dat het aanstekelijk is. Tijd om Frank wat beter te leren kennen.

“Met plezier rijd ik dagelijks het hele land door om ICT-trainingen te geven”, aldus Frank. Een retour van een cursuslocatie in bijvoorbeeld Hengelo naar huis in Bergen op Zoom komt wel voor. Maar ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan.”

Welke trainingen geef je voor SignOn?

“Veel! Onder meer Power BI, Project, Office 365, Sharepoint, Access, Word, VBA, SAP … Wat geef ik niet eigenlijk? Ik beheers rond de dertig softwarepakketten. Een voorkeur heb ik niet, ik houd juist van die variatie. Hoe meer verschillende trainingen, hoe beter.”

Dat betekent ook dat je bij moet blijven…

“Dat klopt. Alle nieuwe ontwikkelingen bijhouden vergt veel tijd. Ook werk ik elke twee maanden al het lesmateriaal van Power BI bij. De aanpassingen volgen elkaar snel op. Ik moet altijd alert zijn. Maar dat vind ik juist leuk. Je bent nooit uitgeleerd. Binnenkort ga ik weer een Microsoft-certificering halen.”

Wat geeft jou een kick?

“Deelnemers net zo enthousiast te krijgen voor de software als ik. Ik ondersteun ze daarbij. En met humor, he. Bij mijn trainingen verveel je je nooit.”

Hoe ben je trainer geworden?

“Toevallig eigenlijk. Lang geleden werkte ik in een fotolab en studeerde HBO Bedrijfskunde. Op een gegeven moment ging ik managementtrainingen geven. Toen verdwenen de analoge fotorolletjes en daarmee mijn fotolabbaan. Een goede vriendin adviseerde mij: denk eens aan het geven van ICT-trainingen. Toen ben ik hier in gerold.”

En word je dan van de ene op de andere dag ICT-trainer?

“Nee, ik ben begonnen met het geven van typecursussen en Wordperfect. Later Excel. Toen die markt verzadigd raakte, ging ik me richten op financieel gerelateerde trainingen. En ik heb me gespecialiseerd in software waar veel vraag naar was. Vervolgens kreeg ik steeds grotere klanten.”

Hoe maak jij als trainer het verschil?

“Ik ga altijd uit van wat mensen willen leren. En ik leer ze om zelf oplossingen te bedenken voor de problemen waar ze tegenaan lopen. Dat duurt misschien iets langer, maar je hebt er veel meer plezier van. Na afloop kunnen de deelnemers echt zelf aan de slag.”

Waar zien we je binnenkort?

“Op 10 en 17 oktober augustus geef ik weer een Power BI Basis cursus en op 8 en 15 oktober een Advanced-training bij BCN in Utrecht. Power BI Advanced cursus is een logisch vervolg op Power BI. Er zijn nog enkele plaatsen. Dus hopelijk tot ziens!”