Microsoft Access Database laten ontwikkelen?

Uw Database in Microsoft Access, voor u op maat ontwikkeld.

Een onderneming kan de hele administratie in Microsoft Access bijhouden. Zelfs als een bedrijf met grote ERP-pakketten zoals SAP, Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV, AFAS, Oracle, Navision, JD Edwards of Jeeves werkt, kan Access een prima aanvulling zijn. Access stelt u namelijk in staat om volledig een maatwerk-database in te richten, eenvoudig gegevens te bewerken en snel rapportages te maken. Kortom: met Access kunt u snel en efficiënt werken.

Microsoft Access Database bouwen? Vraag het SignOn!

Microsoft Access Database

Microsoft Access is een krachtige, relationele database die het voor ondernemingen gemakkelijk maakt om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te raadplegen. Alle gegevens zijn onderling gekoppeld. Gegevens worden eenmalig ingevoerd, waarna ze overal in de database te gebruiken zijn. Meer personen kunnen tegelijkertijd gegevens invoeren of gegevens raadplegen uit dezelfde database, zonder dat de activiteiten van anderen worden onderbroken.

Iedere organisatie is uniek. Maar wanneer onze trainers en ontwikkelaars ergens in de keuken kijken valt nogal eens het volgende te constateren:

 • Samenhangende informatie wordt bijgehouden in verschillende bestanden. Vaak ook nog in verschillende programma’s.
 • Dezelfde informatie wordt bijgehouden in verschillende bestanden. Wanneer iets verandert moet dat dan op meerdere plekken worden aangepast. En dat gebeurt ‘niet altijd…’.
 • Als informatie uit het ene programma nodig is in een ander programma wordt het vaak geknipt en geplakt, soms zelfs overgetypt. Dit is extra werk en het verhoogt de kans op fouten.
 • De ene medewerker heeft benodigde informatie niet ter beschikking, terwijl zijn collega die blindelings weet te vinden.
 • Doordat de informatie versnipperd is, worden procedures vanzelf complex. Hierdoor kunnen maar één of enkele medewerkers deze procedures uit voeren.

Een bekende eigenschap van de verschillende Office applicaties is dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Iets minder bekend is dat ze allemaal voorzien zijn van een VBA (Visual Basic for Applications) programmeer omgeving. Hierdoor is het mogelijk om deze programma’s te automatiseren. Het is zelfs mogelijk om het ene programma te laten ‘praten’ met de andere programma’s.

Microsoft Access Rapportages

Met name het programma Microsoft Access biedt interessante mogelijkheden als het gaat om kantoorautomatisering. Access is heel goed in staat om te werken met een grote hoeveelheid gegevens. Daarnaast is het geschikt om door meerdere personen tegelijkertijd gebruikt te worden. Dankzij op maat gemaakte dialoogvensters kan iedereen ermee werken, zonder dat daar kennis van Access voor nodig is. Met op maat gemaakte rapportages krijgt het management de informatie waar het behoefte aan heeft.

Met een informatiesysteem gebouwd in Microsoft Access kunt u een grote professionaliseringsslag maken. Tijd wordt bespaard door efficiënt werken maar ook door het voorkomen van dubbel werk en het minimaliseren van fouten. Medewerkers kunnen makkelijker informatie delen en als een team werken. Relevante informatie zit in één systeem. Hierdoor kan uw organisatie zich focussen op de hoofdzaken.

Werkwijze van SignOn

Bij de ontwikkeling van een Microsoft Access Database werkt SignOn volgens een gestructureerde aanpak. We doorlopen tijdens het project de volgende fases:

 1. Plan van aanpak
  In het plan van aanpak wordt de aanpak van het project omschreven, budget bepaald en een voorlopige projectplanning vastgesteld.
 2. Functioneel Ontwerp
  Tijdens het functioneel ontwerp worden alle functionele eisen in kaart gebracht in een document.
 3. Technisch ontwerp
  Bij het technisch ontwerp worden de functionele eisen vertaald naar een technisch model.
 4. Realisatie
  De daadwerkelijke realisatie van de Access database.
 5. Oplevering
  Bij oplevering wordt de applicatie getest volgens een testplan. Na de testfase wordt de applicatie geaccepteerd en kan de database in gebruik worden genomen.
 6. Ondersteuning en nazorg
  Als u na oplevering nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met de programmeur via [email protected] U ontvangt vrijwel direct antwoord met extra uitleg, telefonisch of per mail.

Direct beginnen !

SignOn biedt u betaalbare maatwerk oplossingen, ook voor de ontwikkeling van uw Microsoft Access Database. Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met de Diensten van SignOn. Neem contact met ons op voor een gericht advies.