fbpx

Ik ben op zoek naar

15

jun 15

5 redenen om over te stappen op Windows 10

Nog even en dan is Windows 10 er. Een frisse Windows-versie, die je bovendien gratis kunt krijgen.


Als eerste over op Windows 10? Registreer nu!


 

Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1. Als je gebruik maakt van Windows 7 of Windows 8.1, mag je Windows 10 gratis installeren. Wil je als eerste upgraden, dan meld je je aan via www.windows.com/windows10upgrade. Maar wat is er eigenlijk nieuw? Wij hebben de hoogtepunten op een rijtje gezet.

1. Startmenu

Iedereen kent het Startmenu wel. Zelfs zó goed, dat het in Windows 8.1 werd gemist. In Windows 10 keert het menu terug en is het verbeterd. Je vindt er je favoriete apps en je kunt apps vastmaken als ‘live tile’: een tegel in het Startmenu. Zo heb je snel toegang tot apps die je veel gebruikt. Hoe het Startmenu is opgebouwd, bepaal je helemaal zelf. Windows 10 houdt rekening met het apparaat dat je gebruikt: zo ziet het Startmenu er anders uit op je tablet dan op je laptop.

Tech-Preview_Start-menu1

2. Edge

In Windows 10 vinden we een nieuwe browser: Edge. Edge is een moderne browser, met een paar leuke extra’s. Met Edge kun je aantekeningen maken op de websites die je bezoekt, bijvoorbeeld als je tijdens het surfen interessante informatie tegenkomt. Deze info kun je ook meteen delen met je vrienden. Er is ook een leeslijst, hier kun je websites aan toevoegen die je later op je gemak wilt doorlezen. Edge vindt de websites die je bezoekt dus ook het belangrijkst: alle overbodige onderdelen zoals knoppenbalken zijn niet meer zichtbaar.

microsoft_edge_1200x630

3. Apps

Apps zijn ‘hot’, en ook in Windows 10. Je vindt de apps in de nieuwe Windows Store. Denk aan alle populaire apps, zoals Nu.nl en Uitzending Gemist, maar ook aan apps zoals Outlook en Buienradar. In de Windows Store kun je voortaan niet alleen terecht voor apps, maar ook voor andere onderdelen, zoals films en tv-series. Windows 10 ondersteunt ‘Universal Apps’: dit betekent dat je de apps ook op andere Windows 10-apparaten kunt gebruiken, zoals je Windows 10-telefoon.

4. OneDrive

Je kunt Windows 10 straks op verschillende apparaten gebruiken, zoals je laptop en tablet, maar ook op je Windows Phone. Dankzij OneDrive heb je altijd je bestanden bij de hand: het maakt niet uit welk apparaat je gebruikt. OneDrive is de online opslagservice van Microsoft, waarop je gratis je bestanden kunt bewaren.

5. Hello

Als het aan Windows 10 ligt, krijgt je vertrouwde wachtwoord er straks een concurrent bij. Met Windows Hello kun je je aanmelden met behulp van jezelf. Windows kijkt naar je vingerafdruk, oog of gezicht en heet je dan automatisch welkom. Een wachtwoord typen is niet meer nodig. Natuurlijk heb je voor Windows Hello wel de juiste apparatuur nodig, maar fabrikanten zullen hier naar verwachting snel mee aan de slag gaan.

Flink wat redenen dus om naar Windows 10 over te stappen. De upgrade zelf gaat erg makkelijk, en al je bestanden en instellingen worden meegenomen. Meld je aan opwww.windows.com/windows10upgrade en je bent op 29 juli aanstaande de eerste die de overstap kan maken.

Meer informatie nodig?

We helpen u graag verder